Krémes, zöldséges tésztasaláta: a húsvéti asztalra is bátran teheted
Ünnepi alkalmakra vagy vendégeknek feltálalva is egyszerű és nagyon finom.
Ez a finom, zöldséges tésztasaláta makaróniból készül, és a kedvenc hozzávalóidat keverheted bele. Jól megy hozzá a kaliforniai paprika, a zellerszár és a főtt tojás is. A lényeg, hogy minden hozzávaló friss, lédús és roppanós legyen.
Tésztasaláta zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
- 25 dkg makaróni
- 2 zellerszár
- 2 tojás
- 2 szem csemegeuborka
- 1 kaliforniai paprika
- 0.5 kis lila hagyma
- só
A szószhoz:
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál fehérborecet
- 1 teáskanál cukor
- só
- fehér bors
- kevés friss petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le. A tojást tíz perc alatt főzd keményre, hűtsd le, majd pucold meg és kockázd fel. A zellerszárat, az uborkát, a hagymát és a paprikát szeleteld fel. Egy nagy salátástálban keverd össze a szósz hozzávalóit, majd forgasd hozzá a kifőtt tésztát, a tojást és a zöldségeket. Szórd meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel, majd tedd az egészet a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.
Nagyon jól megy a lassan sült sertésoldalas mellé.
Lassan sült sertésoldalas fűszeres páccal: omlós és nagyon finom
A fűszeres sertésoldalas lassú sütéssel készül, ennek köszönhetően ellenállhatatlanul omlós. Annyira puha, hogy magától leomlik a csontról.
ElolvasomKép: DebbiSmirnoff / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció