Tésztában sült, mandulás körte: kívül ropogós, belül puha és finom fűszeres
A tésztában sült körte ötletes, mutatós és egyszerűen elkészíthető őszi édesség.

Tésztában sült, mandulás körte: kívül ropogós, belül puha és finom fűszeres
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

Antioxidánsokkal teli méregtelenítő ital: egyszerű, indiai chai tea recept »

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leveles tésztás desszertek bármikor kihúznak a bajból akkor is, ha hirtelen kell valami finom és nagyon különleges édességet készítened. Kreatív megoldás, ha a tésztát a körte köré tekered, és aranybarnára sütöd. Nagyon laktató, és az élvezetet tovább fokozhatod, ha fagyival, lekvárral vagy öntettel kínálod.

Tésztában sült körte

Hozzávalók 4 szelethez:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 18 dkg cukor
  • 7 dl víz
  • 4 db körte
  • 1 db tojás
  • 1 rúd fahéj
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 citrom citrom
  • 1 teáskanál mandulaaroma
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a vizet egy lábosba, rakd bele a cukrot, a citrom levét, a szegfűszeget, a fahéjat és a mandulaaromát. A körtéket hámozd meg, de a szárukat ne távolítsd el, majd mosd meg. Rakd a lébe, és főzd kis lángon 15 percig.
 

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, majd nyújtsd három milliméter vékonyra. Vágd egy-másfél centis csíkokra, majd tekerd szépen a körték köré. Ha marad tészta, vágj ki belőle levélformákat, és rakd a gyümölcs csúcsához közel. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha szép aranybarna. Ha túl gyorsan pirul, rakj rá fóliát. Hidegen, melegen is finom.

Ezt is szeretjük