Duplasajtos tepsis krumpli: főfogásnak vagy köretnek
Rengeteg módon elkészítheted, ám így lesz a legkrémesebb és a legízletesebb!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tepsis krumpli a remek és tápláló összetevőknek köszönhetően önmagában is megállja a helyét, de húsok mellé is kiváló választás.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 500 ml főzőtejszín
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 10 dkg trappista
  • 1 marék petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A krumplit mosd meg jó alaposan, pucold meg, karikázd vékony szeletekre. A tejszínt keverd el a krémsajttal, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, és nyomd bele a meghámozott fokhagymát.

Vajazz ki egy közepes nagyságú hőálló tálat vagy tepsit, majd rakj le egy sor krumplit szorosan egymás mellé. Öntsd le a tejszínes szósszal, és ismételd a rétegezést addig, amíg tart a krumpli. Az utolsó sor burgonyát is locsold meg a tejszínnel, majd szórd a tetejére a reszelt sajtot, díszítsd apróra vágott petrezselyemmel vagy kedvenc zöldfűszereddel.

Akkor van kész, ha a krumpli megpuhul, a sajt pedig szép pirosra sül.
Ha köretnek szánod, bármilyen sült hús, baromfi mellé kiváló.
Amennyiben főételként kínálod, karikára vágott kolbászt is rakhatsz a rétegek közé, úgy még laktatóbb lesz.  

Blog.hu ajánló