Duplasajtos tepsis krumpli: főfogásnak vagy köretnek

Rengeteg módon elkészítheted, ám így lesz a legkrémesebb és a legízletesebb!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepsis krumpli a remek és tápláló összetevőknek köszönhetően önmagában is megállja a helyét, de húsok mellé is kiváló választás.

Tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 500 ml főzőtejszín
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 10 dkg trappista
  • 1 marék petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A krumplit mosd meg jó alaposan, pucold meg, karikázd vékony szeletekre. A tejszínt keverd el a krémsajttal, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, és nyomd bele a meghámozott fokhagymát.

Vajazz ki egy közepes nagyságú hőálló tálat vagy tepsit, majd rakj le egy sor krumplit szorosan egymás mellé. Öntsd le a tejszínes szósszal, és ismételd a rétegezést addig, amíg tart a krumpli. Az utolsó sor burgonyát is locsold meg a tejszínnel, majd szórd a tetejére a reszelt sajtot, díszítsd apróra vágott petrezselyemmel vagy kedvenc zöldfűszereddel.

Akkor van kész, ha a krumpli megpuhul, a sajt pedig szép pirosra sül.
Ha köretnek szánod, bármilyen sült hús, baromfi mellé kiváló.
Amennyiben főételként kínálod, karikára vágott kolbászt is rakhatsz a rétegek közé, úgy még laktatóbb lesz.  

Ezt is szeretjük