Duplasajtos tepsis krumpli: főfogásnak vagy köretnek
Rengeteg módon elkészítheted, ám így lesz a legkrémesebb és a legízletesebb!
- A 73 éves Vera Wang elképesztő módon viseli a merész darabokat: a 3 legextrémebb szettje az elmúlt évekből »
- Minden összeállítást feldob, fiatalítja és frissíti a megjelenést: így használd ki a fehér mágikus erejét nyáron »
- A 86 éves Julie Andrews évtizedek óta ragaszkodik ehhez az elegánsan letisztult összeállításhoz: a nadrágkosztüm az egyik nagy kedvence »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
A tepsis krumpli a remek és tápláló összetevőknek köszönhetően önmagában is megállja a helyét, de húsok mellé is kiváló választás.

Tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 500 ml főzőtejszín
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 10 dkg trappista
- 1 marék petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- vaj
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A krumplit mosd meg jó alaposan, pucold meg, karikázd vékony szeletekre. A tejszínt keverd el a krémsajttal, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, és nyomd bele a meghámozott fokhagymát.
Vajazz ki egy közepes nagyságú hőálló tálat vagy tepsit, majd rakj le egy sor krumplit szorosan egymás mellé. Öntsd le a tejszínes szósszal, és ismételd a rétegezést addig, amíg tart a krumpli. Az utolsó sor burgonyát is locsold meg a tejszínnel, majd szórd a tetejére a reszelt sajtot, díszítsd apróra vágott petrezselyemmel vagy kedvenc zöldfűszereddel.
Akkor van kész, ha a krumpli megpuhul, a sajt pedig szép pirosra sül.
Ha köretnek szánod, bármilyen sült hús, baromfi mellé kiváló.
Amennyiben főételként kínálod, karikára vágott kolbászt is rakhatsz a rétegek közé, úgy még laktatóbb lesz.
Még több recept