Az örök klasszikus, ha tepsiben sült fogásról van szó, ha ügyes vagy, szaftos és omlós lesz a végeredmény, ami szinte bármilyen körettel remekül működik, és amire senki sem mond nemet, egészen biztosan.
Dia
Csőben sült brokkoli
A ropogós, aranybarnára pirult sajt alatt besamelben puhára főtt zöldség isteni finom húsmentes étel, amit bármikor pillanatok alatt összedobhatsz, és még csak cső sem kell hozzá, csak egy jó kis tepsi és nagyjából 30 percnyi szabadidő, meg utána még 15 perc türelem.
Dia
Egyben sült karaj
A jó fűszeres, illatos és zamatos sült igazi jolly joker, ha vacsorát adsz, a sovány - de nem száraz! - húst mindenki imádja, a szaftját tunkolni pedig külön élvezet. Ügyelj rá, hogy csonttal együtt vásárold, úgy lesz igazi!
Dia
Sült kacsacomb
A szárnyasok részben és egészben is verhetetlenek, ha tepsiben sütésről van szó. A kacsacombbal sincs ez másképp, a legegyszerűbben elkészítve is mennyei lakomát varázsolhatsz belőle, köretként az elmaradhatatlan lila káposztával és zamatos gyümölcsökkel.
Dia
Lasagne
Kevés étel versenyezhet a hagyományos olasz tésztaétellel, a lasagnéval, a paradicsomos-húsos vagy tejszínes-spenótos szósz a tésztalapok között igazi klasszikus tepsis finomság, aminek mindenki örül, és utána mozdulni sem bír.
Dia
Pulykasült
Ha a társaság nagyobb, mint három-négy fő, akkor bizony a csirke kevés lesz, süss inkább pulykát! A zamatos szárnyas aszalt szilvával - és más gyümölcsökkel - sütve egyszerűen fenomenális élmény, ami akár a rántott húst is letaszíthatja a vasárnapi ebédlőasztalról.
Dia
Rakott karfiol
A rakottasok mindig előkelő helyet foglalnak el a tepsis ételek között, hiszen olyan egyszerűen összedobhatod szinte bármelyiket, hogy egy rohanós hétköznap estéjén is elkészítheted - hússal, vagy anélkül -, ráadásul meglehetősen gazdaságos fogások.