Tepsis zöldségek olvadt sajttal: krumpli és brokkoli sül egybe
A tepsis zöldségek mellől nem hiányzik a hús. Készítsd most el brokkoliból és krumpliból, sajttal megszórva!

A krémes szószban egybesült brokkoli és krumpli önmagában is laktató ebéd. Külön öröm, hogy az egész tetejét nyúlósra olvadt sajt koronázza meg. A zöldségeket sűrű és selymes besamelmártás fogja össze.
Tepsis, sajtos krumpli és brokkoli
Hozzávalók 4 személyre
- 90 dkg krumpli
- 10 dkg mozzarella
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 4 dl tej
- 1 fej brokkoli
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és főzd két perc alatt roppanósra.
A krumplit hámozd meg, kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, tedd rá a krumplit, szórd meg sóval és borssal, és időnként megkeverve süsd aranyszínűre.
Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal. Az előfőzött brokkolit vágd apróra, és a sült krumplival együtt egyengesd el a tepsiben.
Készítsd el a besamelt. A vajat egy tiszta lábosban vagy serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, kevergesd kézi habverővel, majd fél perc múlva öntsd hozzá a tejet. Továbbra is folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik, ekkor szórd meg sóval és borssal. Forgasd össze a tepsiben pihenő brokkolival és krumplival. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 30 percre.
Cézár-saláta újragondolva: tortillába töltjük a mennyei hozzávalókat
A Cézár-saláta egy igazi klasszikus, ám ezúttal egy teljesen új köntösben mutatjuk be, méghozzá szendvics formájában, avokádóval és fodros kellel ötvözve.
ElolvasomKép: iko636 / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- egytálétel
- tepsis krumpli
Tepsis krumpli füstölt szalonnás alappal: ennél kiadósabb fogás nem kell mára

- krumplisaláta
- saláta
Ecetes krumplisaláta mustárral: friss zöldfűszerekkel forgasd össze

- egytálétel
- csirkemell