Tepsis zöldségek olvadt sajttal: krumpli és brokkoli sül egybe

A tepsis zöldségek mellől nem hiányzik a hús. Készítsd most el brokkoliból és krumpliból, sajttal megszórva!

Tepsis, sajtos krumpli és brokkoli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes szószban egybesült brokkoli és krumpli önmagában is laktató ebéd. Külön öröm, hogy az egész tetejét nyúlósra olvadt sajt koronázza meg. A zöldségeket sűrű és selymes besamelmártás fogja össze.

Tepsis, sajtos krumpli és brokkoli

Hozzávalók 4 személyre

  • 90 dkg krumpli
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 fej brokkoli
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, folyó víz alatt mosd meg, és főzd két perc alatt roppanósra. 

A krumplit hámozd meg, kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, tedd rá a krumplit, szórd meg sóval és borssal, és időnként megkeverve süsd aranyszínűre. 

Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal. Az előfőzött brokkolit vágd apróra, és a sült krumplival együtt egyengesd el a tepsiben.

Készítsd el a besamelt. A vajat egy tiszta lábosban vagy serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, kevergesd kézi habverővel, majd fél perc múlva öntsd hozzá a tejet. Továbbra is folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik, ekkor szórd meg sóval és borssal. Forgasd össze a tepsiben pihenő brokkolival és krumplival. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 30 percre.

 

Cézár-saláta újragondolva: tortillába töltjük a mennyei hozzávalókat

A Cézár-saláta egy igazi klasszikus, ám ezúttal egy teljesen új köntösben mutatjuk be, méghozzá szendvics formájában, avokádóval és fodros kellel ötvözve.

Elolvasom

Kép: iko636 / Getty Images

Ezt is szeretjük