Tepsiben sült krumplipüré vajjal, sajttal dúsítva: ennél krémesebb már nem is lehetne
Ha szereted a krumplipürét, de egy kicsit változtatnál rajta, dobd fel extrákkal, és süsd meg sütőben.

Ha unod a klasszikus köreteket, vagy feldobnád a családi étkezést valami különlegessel, a tepsis krumplipüré kiváló ötlet. A vajtól belül finom krémes lesz, a sajt és a zöldfűszerek pedig még izgalmasabbá teszik. Ezt a köretet még régi krumpliból készítsd. A burgonya fajtájától is függ, hogy mennyi tejet vesz fel. A zöldfűszerek közül a petrezselyem, a kakukkfű, a kapor, a bazsalikom és a rozmaring is illik hozzá.
Tepsis krumplipüré
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 10 dkg sajt
- 8 dkg vaj
- 2.5 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, karikázd vagy kockázd fel, és tedd egy lábosba. Önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, és főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Törd meg, majd add hozzá a puha vajat, a reszelt sajtot, öntsd hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és jól keverd össze. Amennyiben szükséges, rakj még hozzá tejet.
Tedd át zsiradékkal kikent tűzálló tálba, a tetejére szórj ízlés szerinti zöldfűszert. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 35-40 percig, amíg a teteje megpirul.
Extra ropogós krumplit is süthetsz sütőben. Kacsa- vagy libazsírral még finomabb lesz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció