Kolbászkarikákkal sült ropogós tepsis krumpli: átjárja a darabokat a kisült szaft
Kolbásszal együtt sütve fejedelmi ebéd lesz a tepsis krumpli.

A kolbásszal sült tepsis krumpli teljes értékű, kiadós fogás. A krumplit érdemes héjában előfőzni, utána pedig hagyni, hogy a sütőben, a fűszeres szaftban piruljon ropogósra. A hagymát ne sajnáld belőle, ahogy a tetejére szórt, ropogósra pirított reszelt sajttal se spórolj.
Tepsis krumpli kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 80 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg reszelt sajt
- 4 hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat mérettől függően 20-30 perc alatt főzd héjukban félpuhára. Hűtsd ki, hámozd meg és karikázd fel őket. A hagymát pucold meg, és vágd negyedekbe, a kolbászról húzd le a héját, és karikázd fel. A krumplit oszd el egy tepsiben. Szórd meg majoránnával, pirospaprikával, sóval és borssal, forgasd össze az olajjal, a hagymával és a kolbásszal. A tetején oszd el a reszelt sajtot, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápirulhasson.
Serpenyőben is kisütheted a krumplit: ilyenkor se hagyd ki mellőle a hagymát.
Serpenyős sült krumpli hagymával: ízletes köret kevés munkával
A serpenyőben sült krumpli kívül ropogósra pirul, a belseje pedig krémesre puhul: a tökéletes köret hagymával megbolondítva.
ElolvasomKép: ikoo636 / Getty Images