Triplasajtos, ropogós tepsis krumpli
Köret és főétel is lehet
Ez a tepsis krumplik ásza! A krémes és abbahagyhatatlan fogás senkinek sem okozhat gondot.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az elmúlt időszakban túl sok volt a húsos étel, akkor a háromféle sajttal megbolondított tepsis krumplit fogyaszd önmagában. De bármilyen szaftos vagy sült húshoz tökéletes köret is lehet. A saláták nagyon illenek Biró Sára krumplijához.

Tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 zacskó mini mozzarella
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • 2 teáskanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál.olaj
  • 1 mokkásnál fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • 3 szelet pritaminpaprika
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd fel fél centi vastag szeletekre. Tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Egy kerámiatálat vagy jénai edényt kenj ki olajjal, hintsd meg zsemlemorzsával, és rakd bele a lecsepegtetett krumplit. Kanalazz rá kis kupacokat a mascarponéból, oszd el rajta a mozzarellát, és szórd rá a reszelt sajt felét. A közepére tedd a felszeletelt pritaminpaprikát, illetve helyezz rá néhány szál kakukkfűágat.

Told 180 fokos sütőbe, és 15 percig süsd. Majd szórd a tetejére a zsemlemorzsával és a pirospaprikával összekevert maradék reszelt sajtot. Ezt követően rakd vissza a sütőbe, és süsd pirosra még öt-tíz perc alatt. Közben figyeld, nehogy megégjen.

Ezt is szeretjük