Triplasajtos, ropogós tepsis krumpli
Köret és főétel is lehet
Ez a tepsis krumplik ásza! A krémes és abbahagyhatatlan fogás senkinek sem okozhat gondot.
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »
- 7 sikkes nő Hollywoodból, aki megmutatta, hogy milyen nőies tud lenni a rövid frizura: ezek a fazonok sosem mennek ki a divatból »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
Ha az elmúlt időszakban túl sok volt a húsos étel, akkor a háromféle sajttal megbolondított tepsis krumplit fogyaszd önmagában. De bármilyen szaftos vagy sült húshoz tökéletes köret is lehet. A saláták nagyon illenek Biró Sára krumplijához.

Tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 25 dkg mascarpone
- 1 zacskó mini mozzarella
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál.olaj
- 1 mokkásnál fűszerpaprika
- só
- kakukkfű
- 3 szelet pritaminpaprika
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd fel fél centi vastag szeletekre. Tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Egy kerámiatálat vagy jénai edényt kenj ki olajjal, hintsd meg zsemlemorzsával, és rakd bele a lecsepegtetett krumplit. Kanalazz rá kis kupacokat a mascarponéból, oszd el rajta a mozzarellát, és szórd rá a reszelt sajt felét. A közepére tedd a felszeletelt pritaminpaprikát, illetve helyezz rá néhány szál kakukkfűágat.
Told 180 fokos sütőbe, és 15 percig süsd. Majd szórd a tetejére a zsemlemorzsával és a pirospaprikával összekevert maradék reszelt sajtot. Ezt követően rakd vissza a sütőbe, és süsd pirosra még öt-tíz perc alatt. Közben figyeld, nehogy megégjen.
Még több recept