Triplasajtos, ropogós tepsis krumpli
Köret és főétel is lehet
Ez a tepsis krumplik ásza! A krémes és abbahagyhatatlan fogás senkinek sem okozhat gondot.
- 6 lépés, ami profi szintre emeli a nyári hajápolást: így előzd meg a töredezést és a szénaboglya-effektust »
- A 73 éves Vera Wang elképesztő módon viseli a merész darabokat: a 3 legextrémebb szettje az elmúlt évekből »
- Minden összeállítást feldob, fiatalítja és frissíti a megjelenést: így használd ki a fehér mágikus erejét nyáron »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Ha az elmúlt időszakban túl sok volt a húsos étel, akkor a háromféle sajttal megbolondított tepsis krumplit fogyaszd önmagában. De bármilyen szaftos vagy sült húshoz tökéletes köret is lehet. A saláták nagyon illenek Biró Sára krumplijához.

Tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 25 dkg mascarpone
- 1 zacskó mini mozzarella
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál.olaj
- 1 mokkásnál fűszerpaprika
- só
- kakukkfű
- 3 szelet pritaminpaprika
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd fel fél centi vastag szeletekre. Tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Egy kerámiatálat vagy jénai edényt kenj ki olajjal, hintsd meg zsemlemorzsával, és rakd bele a lecsepegtetett krumplit. Kanalazz rá kis kupacokat a mascarponéból, oszd el rajta a mozzarellát, és szórd rá a reszelt sajt felét. A közepére tedd a felszeletelt pritaminpaprikát, illetve helyezz rá néhány szál kakukkfűágat.
Told 180 fokos sütőbe, és 15 percig süsd. Majd szórd a tetejére a zsemlemorzsával és a pirospaprikával összekevert maradék reszelt sajtot. Ezt követően rakd vissza a sütőbe, és süsd pirosra még öt-tíz perc alatt. Közben figyeld, nehogy megégjen.
Még több recept