Triplasajtos, ropogós tepsis krumpli
Köret és főétel is lehet
Ez a tepsis krumplik ásza! A krémes és abbahagyhatatlan fogás senkinek sem okozhat gondot.
- Divatos, nőies szandálok, melyek nagy melegben is kényelmesek: sikkes darabok árakkal »
- Hatékony súlyzós edzés otthonra, ami szépen kidolgozza a hasizmokat: ha csak 15 szabad perced van naponta, ezt a módszert válaszd »
- Nőies és elegáns is lehet a haspóló, ha így viseled: nem csak a vagány szettekhez passzol »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
Ha az elmúlt időszakban túl sok volt a húsos étel, akkor a háromféle sajttal megbolondított tepsis krumplit fogyaszd önmagában. De bármilyen szaftos vagy sült húshoz tökéletes köret is lehet. A saláták nagyon illenek Biró Sára krumplijához.

Tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 25 dkg mascarpone
- 1 zacskó mini mozzarella
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál.olaj
- 1 mokkásnál fűszerpaprika
- só
- kakukkfű
- 3 szelet pritaminpaprika
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd fel fél centi vastag szeletekre. Tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Egy kerámiatálat vagy jénai edényt kenj ki olajjal, hintsd meg zsemlemorzsával, és rakd bele a lecsepegtetett krumplit. Kanalazz rá kis kupacokat a mascarponéból, oszd el rajta a mozzarellát, és szórd rá a reszelt sajt felét. A közepére tedd a felszeletelt pritaminpaprikát, illetve helyezz rá néhány szál kakukkfűágat.
Told 180 fokos sütőbe, és 15 percig süsd. Majd szórd a tetejére a zsemlemorzsával és a pirospaprikával összekevert maradék reszelt sajtot. Ezt követően rakd vissza a sütőbe, és süsd pirosra még öt-tíz perc alatt. Közben figyeld, nehogy megégjen.
Még több recept