Tepsiben sült, fűszeres karfioltócsni: nem szívja magát tele olajjal
A gyorsan összeállítható, aranybarnára sült karfioltócsnit kínálhatod önmagában, köretnek vagy akár feltétnek is.

Ha könnyű ebédet keresel, a tepsis karfioltóncsi ideális lehet. A fűszerektől és a sajttól válik izgalmassá a kalóriaszegény étel. Ha teheted, parmezánnal készítsd. Előnye még, hogy minimális olaj kell hozzá. Tökéletes házi mártogatósokkal, sőt akár tzatzikivel kiegészítve is.
Tepsis karfioltócsni
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 6 dkg liszt
- 5 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 teáskanál citrom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsákra, alaposan mosd meg, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd hat percig, majd szűrd le és csepegtesd le. Aprítsd össze, a legegyszerűbb, ha ezt a műveletet aprítógéppel végzed, de akár krumplinyomón is áttörheted. Add hozzá a sót, a borsot, a citromhéjat, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a tojást, majd dolgozd össze.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd evőkanál segítségével kanalazz bele a masszából kisebb halmokat, és lapítsd el. Locsold meg olajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. A sütési idő a tócsnik méretétől is függ.
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is süthetsz ínyenc karfiolt. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.