Tepsis karfiol besamellel leöntve: hús nélkül is finom és laktató
Ha a megterhelő húsvéti lakoma után könnyedebb fogásra vágysz, készíts karfiolt selymes besamelmártással.

kafiol-besamelben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a karfiolt szereted rántva, levesnek vagy rakottasnak, akkor sajttal felturbózott besamellel is szívesen eszel majd belőle. Önálló fogásként és egytálételként is kínálhatod. A húst nem fogod belőle hiányolni.  

Tepsis karfiol besamellel

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és rakd lobogó, sós vízbe. Főzd 10-15 percig, ha teljesen puhán szereted, kicsit tovább, majd szűrd le, és csepegtesd le. 
A besamelhez a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet. Kicsit pirítsd, de arra ügyelj, hogy ne barnuljon meg. Öntsd fel tejjel, majd ízesítsd szerecsendióval, sóval, borssal. Keverd addig, amíg besűrűsödik, húzd le a tűzről, és add hozzá a reszelt sajtot. 
Egy tepsit kenj ki vajjal, rendezd el benne a karfiolt, és öntsd le a besamellel. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld. 
A karfiolt kóstoltad már saláta alapjaként? Könnyed, joghurtos öntettel kiváló fogyókúrázóknak is. 

Ezt is szeretjük