Tepsis karfiol besamellel leöntve: hús nélkül is finom és laktató

Ha a megterhelő húsvéti lakoma után könnyedebb fogásra vágysz, készíts karfiolt selymes besamelmártással.

kafiol-besamelben
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a karfiolt szereted rántva, levesnek vagy rakottasnak, akkor sajttal felturbózott besamellel is szívesen eszel majd belőle. Önálló fogásként és egytálételként is kínálhatod. A húst nem fogod belőle hiányolni.  

Tepsis karfiol besamellel

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és rakd lobogó, sós vízbe. Főzd 10-15 percig, ha teljesen puhán szereted, kicsit tovább, majd szűrd le, és csepegtesd le. 
A besamelhez a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet. Kicsit pirítsd, de arra ügyelj, hogy ne barnuljon meg. Öntsd fel tejjel, majd ízesítsd szerecsendióval, sóval, borssal. Keverd addig, amíg besűrűsödik, húzd le a tűzről, és add hozzá a reszelt sajtot. 
Egy tepsit kenj ki vajjal, rendezd el benne a karfiolt, és öntsd le a besamellel. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld. 
A karfiolt kóstoltad már saláta alapjaként? Könnyed, joghurtos öntettel kiváló fogyókúrázóknak is. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük