Tepsis húsgombócok tökkel és krumplival sütve: könnyű, mégis laktató
A húsgombócok megunhatatlanok, és sokféle variációban készülhetnek. Tepsiben, zöldségekkel kiadósak, ízletesek.
A húsgolyókat általában a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretik. Többféle változatban is asztalra kerülhetnek: a paradicsomos, a sajtos és a magyaros mellett érdemes a tepsis, zöldséges változattal is kísérletezni. A krumpli mindig nyerő, szezonban pedig sütőtök is kerülhet a gombócok mellé. Szaftosabb lesz a hús, ha marhából vagy sertésből készíted.
Tepsis húsgombócok
Hozzávalók
- 40 dkg darált hús
- 40 dkg sütőtök
- 40 dkg krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, majd add a darált húshoz. Ízesítsd sóval, borssal, alaposan gyúrd össze, majd formázz a masszából diónyi gombócokat.
A sütőtököt és a krumplit pucold meg, majd vágd fel kisebb kockákra. Rendezd a húsgombócokkal együtt zsiradékkal kikent tepsibe. Rakd melléjük a kisebb darabokra vágott lila hagymát, és szórd meg kakukkfű- és a rozmaringágakkal. Önts alájuk vizet, és fedd le a tepsit fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 35-40 percig. Közben legalább egyszer fordítsd át a gombócokat és a zöldségeket. Amikor minden puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
A paradicsomos húsgombóc is különlegesebb lesz, ha házi szószban puhul, és a kiszáradástól sem kell félnünk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept