Tepsis húsgombócok tökkel és krumplival sütve: könnyű, mégis laktató
A húsgombócok megunhatatlanok, és sokféle variációban készülhetnek. Tepsiben, zöldségekkel kiadósak, ízletesek.

tepsis-husgombocok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsgolyókat általában a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretik. Többféle változatban is asztalra kerülhetnek: a paradicsomos, a sajtos és a magyaros mellett érdemes a tepsis, zöldséges változattal is kísérletezni. A krumpli mindig nyerő, szezonban pedig sütőtök is kerülhet a gombócok mellé. Szaftosabb lesz a hús, ha marhából vagy sertésből készíted.

Tepsis húsgombócok

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg sütőtök
  • 40 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, majd add a darált húshoz. Ízesítsd sóval, borssal, alaposan gyúrd össze, majd formázz a masszából diónyi gombócokat.

A sütőtököt és a krumplit pucold meg, majd vágd fel kisebb kockákra. Rendezd a húsgombócokkal együtt zsiradékkal kikent tepsibe. Rakd melléjük a kisebb darabokra vágott lila hagymát, és szórd meg kakukkfű- és a rozmaringágakkal. Önts alájuk vizet, és fedd le a tepsit fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 35-40 percig. Közben legalább egyszer fordítsd át a gombócokat és a zöldségeket. Amikor minden puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 

A paradicsomos húsgombóc is különlegesebb lesz, ha házi szószban puhul, és a kiszáradástól sem kell félnünk. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük