Tepsis hagymás krumpli sok sajttal és ropogós baconnel a tetején
A felturbózott tepsis krumpli jó laktató, és tele van mindenféle finomsággal. Tedd félre kicsit a diétát, mert muszáj megkóstolni!

hagymas-sajtos-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a tepsis krumpli nagyon hasonlít a franciák kedvencéhez, a tartiflette-hez, de az izgalmas fogást reblochonon kívül más sajttal is elkészítheted. A brie vagy a camembert is remek választás hozzá. Érdemes a krumplit előfőzni, hogy gyorsabban átsüljön. Amikor repkednek kint a mínuszok, különösen jólesik a meleg és tartalmas fogás. A bor miatt ne izgulj, elpárolog. 

Tepsis hagymás-sajtos krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg sajt
  • 30 dkg szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál fehér bor
  • 1 dl tejszín
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és főzd félig puhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és karikázd fel másfél centis karikákra. A szalonnát vágd kis darabokra, és pirítsd meg. Ha szükséges, adj hozzá zsiradékot. Szedd ki a szalonnadarabokat, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a felszeletelt hagymát és a fokhagymát öt-hét perc alatt, majd öntsd hozzá a bort.
A krumplit rétegezd zsiradékkal kikent tepsibe, sózd, borsozd, öntsd le a tejszínnel, a tetejére szórj reszelt sajtot, hagymát és bacont. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt, majd tálald forrón. 
A vajjal összetört, sajtos krumpli tepsiben összesütve több mint köret, főételként is megállja a helyét. 

Ezt is szeretjük