Tepsis hagymás krumpli sok sajttal és ropogós baconnel a tetején
A felturbózott tepsis krumpli jó laktató, és tele van mindenféle finomsággal. Tedd félre kicsit a diétát, mert muszáj megkóstolni!

Ez a tepsis krumpli nagyon hasonlít a franciák kedvencéhez, a tartiflette-hez, de az izgalmas fogást reblochonon kívül más sajttal is elkészítheted. A brie vagy a camembert is remek választás hozzá. Érdemes a krumplit előfőzni, hogy gyorsabban átsüljön. Amikor repkednek kint a mínuszok, különösen jólesik a meleg és tartalmas fogás. A bor miatt ne izgulj, elpárolog.
Tepsis hagymás-sajtos krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 40 dkg sajt
- 30 dkg szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál fehér bor
- 1 dl tejszín
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és főzd félig puhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és karikázd fel másfél centis karikákra. A szalonnát vágd kis darabokra, és pirítsd meg. Ha szükséges, adj hozzá zsiradékot. Szedd ki a szalonnadarabokat, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a felszeletelt hagymát és a fokhagymát öt-hét perc alatt, majd öntsd hozzá a bort.
A krumplit rétegezd zsiradékkal kikent tepsibe, sózd, borsozd, öntsd le a tejszínnel, a tetejére szórj reszelt sajtot, hagymát és bacont. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt, majd tálald forrón.
A vajjal összetört, sajtos krumpli tepsiben összesütve több mint köret, főételként is megállja a helyét.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció