Tepsiben sült, ropogós édesburgonya fetával: különleges köret egyszerűen
A sült édesburgonya fetával megbolondítva remekül illik a sültek mellé. Csak szórj mindent a tepsibe!


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Az édesburgonyát rengeteg módon készítheted, tökéletes levesnek, pürének, és tepsibe is rakhatod más egészséges finomságokkal együtt. Erre nem lehet nemet mondani, de nem is kell, mert többféle diétába és a fogyókúrába is beleillik. Az édesburgonya és a feta pedig jól passzolnak egymáshoz.
Tepsis, fetás édesburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg édesburgonya
- 10 dkg feta sajt
- 2 fej lilahagyma
- 2 ág rozmaring
- 0.5 db citrom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Az édesburgonyák héját dörzsöld meg jól, vagy hámozd meg. Vágd fel tetszés szerinti hasábokra vagy kockákra. A lilahagymákat pucold meg, és szeleteld nagyobb darabokra.
Rakd az édesburgonyát és a hagymát egy tepsibe vagy tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, tedd bele a rozmaringágakat, a citromhéjat, és 180 fokon süsd 20 percig. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és süsd még 15-20 percig. Tálaláskor pedig morzsold rá a feta sajtot.
Képek: Getty Images.

Még több recept