Tepsiben sült, ropogós édesburgonya fetával: különleges köret egyszerűen
A sült édesburgonya fetával megbolondítva remekül illik a sültek mellé. Csak szórj mindent a tepsibe!

Tepsiben sült, ropogós édesburgonya fetával: különleges köret egyszerűen
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édesburgonyát rengeteg módon készítheted, tökéletes levesnek, pürének, és tepsibe is rakhatod más egészséges finomságokkal együtt. Erre nem lehet nemet mondani, de nem is kell, mert többféle diétába és a fogyókúrába is beleillik. Az édesburgonya és a feta pedig jól passzolnak egymáshoz. 

Tepsis, fetás édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg édesburgonya
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 0.5 db citrom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyák héját dörzsöld meg jól, vagy hámozd meg. Vágd fel tetszés szerinti hasábokra vagy kockákra. A lilahagymákat pucold meg, és szeleteld nagyobb darabokra. 

Rakd az édesburgonyát és a hagymát egy tepsibe vagy tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, tedd bele a rozmaringágakat, a citromhéjat, és 180 fokon süsd 20 percig. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és süsd még 15-20 percig. Tálaláskor pedig morzsold rá a feta sajtot. 
 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük