Tepsiben sült, ropogós édesburgonya fetával: különleges köret egyszerűen
A sült édesburgonya fetával megbolondítva remekül illik a sültek mellé. Csak szórj mindent a tepsibe!
Az édesburgonyát rengeteg módon készítheted, tökéletes levesnek, pürének, és tepsibe is rakhatod más egészséges finomságokkal együtt. Erre nem lehet nemet mondani, de nem is kell, mert többféle diétába és a fogyókúrába is beleillik. Az édesburgonya és a feta pedig jól passzolnak egymáshoz.
Tepsis, fetás édesburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg édesburgonya
- 10 dkg feta sajt
- 2 fej lilahagyma
- 2 ág rozmaring
- 0.5 db citrom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Az édesburgonyák héját dörzsöld meg jól, vagy hámozd meg. Vágd fel tetszés szerinti hasábokra vagy kockákra. A lilahagymákat pucold meg, és szeleteld nagyobb darabokra.
Rakd az édesburgonyát és a hagymát egy tepsibe vagy tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, tedd bele a rozmaringágakat, a citromhéjat, és 180 fokon süsd 20 percig. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és süsd még 15-20 percig. Tálaláskor pedig morzsold rá a feta sajtot.
Képek: Getty Images.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept