Tepsiben sült, ropogós édesburgonya fetával: különleges köret egyszerűen
A sült édesburgonya fetával megbolondítva remekül illik a sültek mellé. Csak szórj mindent a tepsibe!

Tepsiben sült, ropogós édesburgonya fetával: különleges köret egyszerűen
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édesburgonyát rengeteg módon készítheted, tökéletes levesnek, pürének, és tepsibe is rakhatod más egészséges finomságokkal együtt. Erre nem lehet nemet mondani, de nem is kell, mert többféle diétába és a fogyókúrába is beleillik. Az édesburgonya és a feta pedig jól passzolnak egymáshoz. 

Tepsis, fetás édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg édesburgonya
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 0.5 db citrom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyák héját dörzsöld meg jól, vagy hámozd meg. Vágd fel tetszés szerinti hasábokra vagy kockákra. A lilahagymákat pucold meg, és szeleteld nagyobb darabokra. 

Rakd az édesburgonyát és a hagymát egy tepsibe vagy tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, tedd bele a rozmaringágakat, a citromhéjat, és 180 fokon süsd 20 percig. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és süsd még 15-20 percig. Tálaláskor pedig morzsold rá a feta sajtot. 
 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük