Csirkés tortillatekercs sütőben sütve: sok sajttal az igazi
A tortillatekercsben az az egyik legjobb, hogy sok finomságot pakolhatsz bele. Érdemes kis csípőssel is megbolondítani.


- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
Ma már a kisebb szupermarketek is tartanak tortillalapokat, csirke pedig jó eséllyel maradt hétvégéről, így rövid idő alatt összeállíthatod ezt a különleges, laktató vacsorát. Az egész ételt a cheddar sajt koronázza meg. Kínálj hozzá avokádós mártogatóst, vagyis guacamolét.
Tepsis csirkés tortillatekercs
Hozzávalók
- 25 dkg sült csirke
- 10 dkg cheddar sajt
- 5 db tortillalap
- 2.5 dl tejföl
- 1 db paradicsom
- 1 db piros vagy zöld kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- aprított petrezselyem
- só
Elkészítés:
A sajtot reszeld le, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot kockázd fel. A csirkét süsd át, és szükség esetén vágd kisebb darabokra. Egy tálban
keverd össze a tejfölt a zúzott fokhagymával. A tortillalapokat először kend be a tejfölös szósszal, oszd szét rajtuk egyenlően a csirkét, a hagymát és a többi zöldséget, majd sózd meg. Tekerd fel, mint a palacsintát, és helyezd őket egymás mellé egy tepsibe. A tetejüket szórd meg bőven reszelt sajttal.
Alufóliával letakarva süsd a tortillatekercseket 15 percig, majd távolítsd el a fóliát, és további öt perc alatt hagyd, hogy a sajt megpiruljon a tetején. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Még több szendvicset is készíthetsz kenyér nélkül. Nézd meg a legjobb változatokat!
Még több recept