Tepsiben sült, rántott harcsa - Így még az olajszagot is megúszod
A rántott harcsa sütőben sütve sokkal finomabb, egészségesebb, és még szét sem esik.

rantott-harcsa-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

A 10 másodperces trükk, ami hihetetlenül megkönnyíti a sminklemosást: te is ki akarod majd próbálni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A harcsa az egyik legízletesebb halfajta. A húsvéti időszakban feltétlenül ott a helye a tányérodon. Süsd sütőben, hogy egyszerűbb legyen a dolgod a nagy kapkodásban.

A harcsa viszonylag könnyen szeletelhető, így igazán formás falatokat készíthetsz belőle, és még a panírozással is könnyen boldogulsz. A bundát feldobhatod szezámmaggal vagy zöldfűszerrel. Salátával, párolt zöldségekkel kiváló.

Tepsiben sült rántott harcsa

Hozzávalók:

  • 75 dkg harcsa
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • fél citrom
  • olaj

Elkészítés ideje: 35 perc

Elkészítés menete

A halat mosd meg, és itasd le róla a nedvességet. Előre nem kell besózni, mert akkor sütés közben könnyebben szétesik. Ha szükséges, szeleteld fel tetszés szerint. A lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát rakd három tálba vagy tányérba, és forgasd meg mindegyikben a harcsaszeleteket. A végén rázd le róluk a felesleges panírt. 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg kevés olajjal. Rendezd el benne a panírozott halakat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. A szeletek tetejére is spriccelj kevés olajat, és rakj a tepsibe egy-két szelet citromkarikát. Tedd a sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 15 percig. Ha a teteje szép aranysárga, forgasd át a harcsát, és süsd még öt percig.

Ezt is szeretjük