Téli csirkeraguleves sok zöldséggel - Test- és lélekmelengető fogás
Egy tányér csirkeraguleves sokáig eltelít, ráadásul tele van náthaűző finomságokkal.

Téli csirkeraguleves sok zöldséggel - Test- és lélekmelengető fogás
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mi eshetne jobban hideg téli napokon egy tányér forró, sűrű, fűszeres levesnél? A csirke minél több részét teszed bele, annál ízletesebb lesz. Amíg a raguleves fő, készíts hozzá csipetkét vagy daragaluskát. Tárkonnyal, tejföllel, tejszínnel is feldobhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkeaprólék
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeaprólékot vágd fel egészen kicsi darabokra, majd a felforrósított olajon kevergetve süsd fehéredésig. Ezután önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold addig, amíg visszasül a zsírjára, vagyis elpárolog alóla a víz. Add hozzá a közben megtisztított és kisebb kockára vagy karikára vágott zöldséget. Szórd rá a lisztet, ismét pirítsd fedő nélkül néhány percig, majd öntsd fel egy liter vízzel.

Add hozzá a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt főzd a levest még körülbelül 25-30 percig. Ha szükséges, közben önts hozzá vizet. Amikor már minden puha, tedd hozzá a zöldborsót is, majd a két evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntve ismét forrald fel, és főzd még öt percig. Végül a megmaradt petrezselyemzöldet is szórd rá. Az edényt húzd le a tűzről, és lefedve hagyd állni tíz percig, csak azután tálald.

Blog.hu ajánló