Téli csirkeraguleves sok zöldséggel - Test- és lélekmelengető fogás

Egy tányér csirkeraguleves sokáig eltelít, ráadásul tele van náthaűző finomságokkal.

Téli csirkeraguleves sok zöldséggel - Test- és lélekmelengető fogás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mi eshetne jobban hideg téli napokon egy tányér forró, sűrű, fűszeres levesnél? A csirke minél több részét teszed bele, annál ízletesebb lesz. Amíg a raguleves fő, készíts hozzá csipetkét vagy daragaluskát. Tárkonnyal, tejföllel, tejszínnel is feldobhatod.

Téli csirkeraguleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkeaprólék
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeaprólékot vágd fel egészen kicsi darabokra, majd a felforrósított olajon kevergetve süsd fehéredésig. Ezután önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold addig, amíg visszasül a zsírjára, vagyis elpárolog alóla a víz. Add hozzá a közben megtisztított és kisebb kockára vagy karikára vágott zöldséget. Szórd rá a lisztet, ismét pirítsd fedő nélkül néhány percig, majd öntsd fel egy liter vízzel.

Add hozzá a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt főzd a levest még körülbelül 25-30 percig. Ha szükséges, közben önts hozzá vizet. Amikor már minden puha, tedd hozzá a zöldborsót is, majd a két evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntve ismét forrald fel, és főzd még öt percig. Végül a megmaradt petrezselyemzöldet is szórd rá. Az edényt húzd le a tűzről, és lefedve hagyd állni tíz percig, csak azután tálald.

Ezt is szeretjük