Téli csirkeraguleves sok zöldséggel - Test- és lélekmelengető fogás
Egy tányér csirkeraguleves sokáig eltelít, ráadásul tele van náthaűző finomságokkal.
![Téli csirkeraguleves sok zöldséggel - Test- és lélekmelengető fogás](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1577/15771/157716/15771641_ed9d5429568529a8654ad4fbbdf85c8a_wm.jpg)
Mi eshetne jobban hideg téli napokon egy tányér forró, sűrű, fűszeres levesnél? A csirke minél több részét teszed bele, annál ízletesebb lesz. Amíg a raguleves fő, készíts hozzá csipetkét vagy daragaluskát. Tárkonnyal, tejföllel, tejszínnel is feldobhatod.
Téli csirkeraguleves
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg csirkeaprólék
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl tejföl
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- só
Elkészítés:
A csirkeaprólékot vágd fel egészen kicsi darabokra, majd a felforrósított olajon kevergetve süsd fehéredésig. Ezután önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold addig, amíg visszasül a zsírjára, vagyis elpárolog alóla a víz. Add hozzá a közben megtisztított és kisebb kockára vagy karikára vágott zöldséget. Szórd rá a lisztet, ismét pirítsd fedő nélkül néhány percig, majd öntsd fel egy liter vízzel.
Add hozzá a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt főzd a levest még körülbelül 25-30 percig. Ha szükséges, közben önts hozzá vizet. Amikor már minden puha, tedd hozzá a zöldborsót is, majd a két evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntve ismét forrald fel, és főzd még öt percig. Végül a megmaradt petrezselyemzöldet is szórd rá. Az edényt húzd le a tűzről, és lefedve hagyd állni tíz percig, csak azután tálald.
![](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1577/15771/157716/15771645_1bec5e708d9965b401e74f74684399d5_wm.jpg)
Még több recept