Tejszínes-tárkonyos raguleves csirkehússal
Egy finom leves tökéletes ebéd vagy vacsora lehet magában is, hiszen eltelít, mégse nyomja meg túlzottan a gyomrot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kiadós, mégis könnyű leves akár főfogásnak is beillik, fogyókúrás időben fogyaszd magáában, vagy a családnak készíts után pár palacsintát.

Ha nem szereted túlzottan a paprikás-magyaros fogásokat, készíts csirkés ragulevest.

Tejszínes-tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dl tejszín
  • 2 liter húsleves, kockából is jó
  • 1 teáskanál citromlé
  • tárkony
  • bors
  • olaj

A húst vágd kockkra, majd sózd meg. A felaprított vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a húst. Pirítsd a húst fehéredésig, majd add hozzá a fűszereket, végül öntsd fel a húsleves felével. Amikor a hús már félig megpuhult, add hozzá a felkarikázott répát, egy kicsit később a gombát és a borsót. Ha megfőtt, készíts habarást a tejszínből, a citromléből és kevés lisztből, majd sűrítsd be a levest, és tálald.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük