Tejszínes, vaníliás sárgadinnyeleves főzés nélkül: hűsítő finomság percek alatt

A kánikula egyik legkiválóbb ellenszere a sárgadinnyeleves, ami behűtve, kellemesen fűszerezve, tejszínesen akár desszert is lehetne.

Tejszínes, vaníliás sárgadinnyeleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A zamatos, édes sárgadinnye nemcsak nagyon finom, hanem hihetetlenül egészséges is. Különösen sok béta-karotin és C-vitamin van benne. Érdemes nyersen felhasználni, hogy megmaradjanak benne az értékes vitaminok, ásványi anyagok. Könnyen készíthetsz belőle isteni krémlevest. A citrusok jól illenek hozzá, még finomabbá teszik a gyors levest, amit pár perc munkával elkészíthetsz. 

Tejszínes, vaníliás sárgadinnyeleves

Hozzávalók

  • 1 db közepes sárgadinnye
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl narancslé
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A sárgadinnyét vágd ketté, hámozd meg, a magokat kanalazd ki. Vájj ki belőle kisebb golyókat, és tedd félre. A maradék gyümölcsöt pedig vágd kis kockákra. Rakd a dinnyét turmixgépbe, öntsd hozzá a narancs és a citrom levét, a tejszínt, tedd hozzá a vaníliás cukrot, valamint a fahéjat. Ha rögtön akarod enni, akár jogkocka is mehet bele. 
 

Turmixold jó krémesre pár perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá ízesítőt. Ha nem túl édes a sárgadinnye, szórj hozzá cukrot is. Ha nem rögtön tálalod, tedd a hűtőbe egy-két órára. A sárgadinnyéből kivájt golyókkal és mentával kínáld. 
Sárgadinnyéből isteni előételeket is készíthetsz, sonkával, mozzarellával érdemes kipróbálni. 

Ezt is szeretjük