Meleg, tejszínes tárkonyszósz: ezzel dobd fel a húsokat
A szárazabb húsokhoz kifejezetten illik az ínyenc, tejszínes tárkonymártás.
A jellegzetes illatú és ízű tárkonytól minden étel különleges és izgalmas lesz. Az erdélyi és a francia konyha kedvenc fűszere, nálunk is népszerű. Fogyasztásának számos pozitív hatása van, így kiváló gyulladás- és fájdalomcsillapító. Az egyszerű, tejszínes mártással is csodát tesz. Szárnyasokhoz és halakhoz feltétlenül próbáld ki!
Tejszínes tárkonymártás
Hozzávalók
- 4 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 3 szál újhagyma
- 2 evőkanál tárkony
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál borecet
- só
- bors
- citromlé
Elkészítés:
A vajat hevítsd fel, rakd hozzá az apróra vágott hagymát és a lisztet. Kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd sóval, borssal, borecettel. Forrald össze, közben kavargasd, majd, amikor már sűrű, szórd hozzá a tárkonyt. Ha nem találod elég savanykásnak, még kevés citromlevet is tehetsz hozzá. Melegen öntsd a húsokra.
Ha szereted a tárkonyt, a ragulevesből se hagyd ki! Tartalmas és tényleg különleges.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció