Tavaszi, tejszínes spárgakrémleves: nem kell bele sok ízesítő, mégis isteni
Spárgából különlegesen zamatos krémlevest főzhetsz, és most van a szezonja.

Most egyél spárgából minél többet, mert ehhez a vitamindús, egészséges zöldséghez csak rövid ideig juthatsz hozzá. Fogyókúrázóknak különösen ajánlott, hisz tisztít és méregtelenít. Egyszerűen és gyorsan ízletes krémlevest készíthetsz belőle. Tejszínnel finom selymes lesz.

Tejszínes spárgakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg spárga
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 3 szál újhagyma
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 db petrezselyemzöld
- 1 teáskanál kristálycukor
- só
- bors
Elkészítés:
A spárgát mosd meg, csepegtesd le, majd távolítsd el a fás, száraz részeket, és szeleteld fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts vajat, és futtasd meg rajta az aprított újhagymát. Tedd hozzá a spárgát, kevergetve süsd egy percig, és öntsd fel hét deci vízzel. Szórd meg sóval, borssal, cukorral, és rakd bele a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig, majd, amikor puha, húzd le a tűzről.
Pépesítsd az egészet botmixerrel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Hagyd főni pár percig, ha szükséges, ízesítsd még sóval. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel. A tetejére reszelhetsz sajtot, rakhatsz rá pirított zsemlekockát.