Hűsítő, tejszínes sárgadinnyeleves jó krémesen: ezt még főzni sem kell
A sárgadinnyeleves sűrű, krémes állagú, és fűszerekkel nemcsak egészségesebb, de finomabb is lesz.

A sárgadinnyelevest fagyi vagy desszert helyett is kínálhatod. Ha csak felnőttek esznek belőle, dobd fel három-négy evőkanál édes fehérborral. Ha szereted együtt az édes és a sós ízeket, kínáld sonkával a hideg, kényeztető fogást. A dinnye húsából karalábévájóval vájj ki golyókat, és azzal is díszítheted a levest.
Tejszínes sárgadinnyeleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál citormlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A dinnyét vágd ketté, távolítsd el a magokat, a belsejét pedig kanalazd ki. Darabold fel, öntsd hozzá a tejszínt, és turmixold össze. Dobd hozzá az ízesítőket, tehát a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget, majd mehet hozzá a citromlé és a méz is. Jól keverd össze az egészet. Akár rögtön tálalhatod, de még jobb, ha beteszed egy-két órára a hűtőbe, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek.
Ezt se hagyd ki! Az édes, lédús sárgadinnye a sós, száraz sonkával egyszerű, mégis különleges előétel.