Hűsítő, tejszínes sárgadinnyeleves jó krémesen: ezt még főzni sem kell

A sárgadinnyeleves sűrű, krémes állagú, és fűszerekkel nemcsak egészségesebb, de finomabb is lesz.

Tejszínes sárgadinnyeleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sárgadinnyelevest fagyi vagy desszert helyett is kínálhatod. Ha csak felnőttek esznek belőle, dobd fel három-négy evőkanál édes fehérborral. Ha szereted együtt az édes és a sós ízeket, kínáld sonkával a hideg, kényeztető fogást. A dinnye húsából karalábévájóval vájj ki golyókat, és azzal is díszítheted a levest. 

Tejszínes sárgadinnyeleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db sárgadinnye
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál citormlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét vágd ketté, távolítsd el a magokat, a belsejét pedig kanalazd ki. Darabold fel, öntsd hozzá a tejszínt, és turmixold össze. Dobd hozzá az ízesítőket, tehát a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget, majd mehet hozzá a citromlé és a méz is. Jól keverd össze az egészet. Akár rögtön tálalhatod, de még jobb, ha beteszed egy-két órára a hűtőbe, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek. 
Ezt se hagyd ki! Az édes, lédús sárgadinnye a sós, száraz sonkával egyszerű, mégis különleges előétel. 

Ezt is szeretjük