Hűsítő, tejszínes sárgadinnyeleves jó krémesen: ezt még főzni sem kell
A sárgadinnyeleves sűrű, krémes állagú, és fűszerekkel nemcsak egészségesebb, de finomabb is lesz.

tejszines-sargadinnyeleves
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

Tónusos, karcsú test, kis helyen is végezhető gyakorlatokkal: személyi edző tippjei az otthoni tornához »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgadinnyelevest fagyi vagy desszert helyett is kínálhatod. Ha csak felnőttek esznek belőle, dobd fel három-négy evőkanál édes fehérborral. Ha szereted együtt az édes és a sós ízeket, kínáld sonkával a hideg, kényeztető fogást. A dinnye húsából karalábévájóval vájj ki golyókat, és azzal is díszítheted a levest. 

Tejszínes sárgadinnyeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db sárgadinnye
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál citormlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét vágd ketté, távolítsd el a magokat, a belsejét pedig kanalazd ki. Darabold fel, öntsd hozzá a tejszínt, és turmixold össze. Dobd hozzá az ízesítőket, tehát a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget, majd mehet hozzá a citromlé és a méz is. Jól keverd össze az egészet. Akár rögtön tálalhatod, de még jobb, ha beteszed egy-két órára a hűtőbe, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek. 
Ezt se hagyd ki! Az édes, lédús sárgadinnye a sós, száraz sonkával egyszerű, mégis különleges előétel. 

Ezt is szeretjük