Hűsítő, tejszínes sárgadinnyeleves jó krémesen: ezt még főzni sem kell
A sárgadinnyeleves sűrű, krémes állagú, és fűszerekkel nemcsak egészségesebb, de finomabb is lesz.

tejszines-sargadinnyeleves
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

20 perces reggeli jóga: tónusos testet, energiát és boldogságot ad »

Tökéletesen ráncba szedett szemöldök: sminkes mutatja meg, mit szabad, és mit nem »

Elképesztő módon segíti a bőrmegújulást: a kalcium ráncok ellen is jó »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgadinnyelevest fagyi vagy desszert helyett is kínálhatod. Ha csak felnőttek esznek belőle, dobd fel három-négy evőkanál édes fehérborral. Ha szereted együtt az édes és a sós ízeket, kínáld sonkával a hideg, kényeztető fogást. A dinnye húsából karalábévájóval vájj ki golyókat, és azzal is díszítheted a levest. 

Tejszínes sárgadinnyeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db sárgadinnye
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál citormlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét vágd ketté, távolítsd el a magokat, a belsejét pedig kanalazd ki. Darabold fel, öntsd hozzá a tejszínt, és turmixold össze. Dobd hozzá az ízesítőket, tehát a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget, majd mehet hozzá a citromlé és a méz is. Jól keverd össze az egészet. Akár rögtön tálalhatod, de még jobb, ha beteszed egy-két órára a hűtőbe, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek. 
Ezt se hagyd ki! Az édes, lédús sárgadinnye a sós, száraz sonkával egyszerű, mégis különleges előétel. 

Ezt is szeretjük