Rakott édesburgonya tejszínesen, sok sajttal: köret és főfogás lehet
Csak össze kell pakolni a rakott édesburgonya hozzávalóit, a többi már a sütő dolga. A különféle ízek jól összeérnek.

rakott-edesburgonya
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Vékony szálú a hajad? Ezt a trükköt ne hagyd ki, ha kontyot készítesz »

Az elmúlt 10 év legnagyobb divattrendjei: van, ami reméljük, soha nem jön vissza »

A 10 lépéses arcápoló rutin már a múlté: Koreában most a cream skin a menő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az ínyenc egytálétel pont úgy készül, mint a francia rakott krumpli, csak ezúttal a fő összetevője az édesburgonya. Fontos, hogy a krumplit egyforma vastagságú szeletekre vágd, különben nem egyszerre puhulnak meg. Ha főételnek szánod, a rétegek közé rakhatsz még más zöldséget, és csirkével is laktatóbbá teheted. A zöldfűszerektől, így a bazsalikomtól is finomabbá válik. 

Tejszínes, sajtos rakott édesburgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 15 dkg sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál aprított bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, és vágd vékony karikákra. Ha az uborkaszeletelőt beveted, biztos, hogy egyforma vastagságúak lesznek a szeletek. A tejszínt keverd össze borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, bazsalikommal. Rétegezd a krumplikat kevés vajjal kikent tepsibe, és sózd be. Öntsd le a tejszínnel, majd a tetejére szórd a sajtot. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor az édesburgonya puha, a teteje pedig szép piros, vedd ki a sütőből.
Az édesburgonyából gusztusos hajókat is készíthetsz. Krémes, húsmentes raguval is kiváló. 

 

Ezt is szeretjük