Illatos tejszínes tészta vajon pirított rókagombával: ennek tényleg nem lehet ellenállni
A rókagombás, tejszínes tészta illatos, laktató, és nagyon hamar elkészül.
Ha szereted a gombából készült ételeket, ez a tejszínes, rókagombás tészta tökéletes választás. A rókagomba íze kicsit eltér a bárhol kapható csiperkétől, de érdemes vele is megismerkedni, mert sok változatosságot vihetsz általa a konyhádba. Az így készült ételben az is nagyszerű, hogy pillanatok alatt az asztalra kerülhet.
Tejszínes-rókagombás tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg szélesmetélt
- 15 dkg rókagomba
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2.5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le.
A gombát szeleteld nagyobb darabokba. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Dobd rá a gombát, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és tíz perc alatt párold puhára. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, szórd bele a reszelt parmezánt, és kevergesd, amíg a sajt elolvad. Végül forgasd bele a tésztát is. Frissen tálald.
Ha kicsit több időd van, állíts össze rókagombás raviolit!
Kép: Ion Tavitian / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept