Tejszínes, fahéjas narancsleves - Krémes, fűszeres és elronthatatlan
A tejszínes, krémes narancsleves hidegen, melegen, sőt, desszertként tálalva is kitűnő.

Tejszínes, fahéjas narancsleves - Krémes, fűszeres és elronthatatlan
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

A divatbloggerek bolondulnak ezért a nőies lábbeliért: stílusos papucscipők 10 ezer forint alatt »

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Télen is készíthetsz zamatos gyümölcslevest, a narancs tökéletes alap hozzá. Ha fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával ízesíted, ellenállhatatlan lesz. A bor pikánssá teszi. Ha főzöd kicsit, elillan az alkoholtartalma. Tálaláskor pirított mandulát, habgaluskát, tejszínhabot is kínálhatsz hozzá.

Tejszínes narancsleves

Hozzávalók:

  • 4 db közepes narancs
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl édes fehérbor
  • 1 l narancslé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A narancslevet kis lángon kezdd melegíteni, tedd bele a kétféle cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd melegítsd forráspontig. Ekkor öntsd bele a bort, és pár percig főzd lassú tűzön. A narancsokat pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. A felkockázott gyümölcsöt tedd a levesbe, majd forrald fel ismét.
 

A pudingport dolgozd simára a tejszínnel. Folyamatosan kevergetve csorgasd bele a levesbe, majd várd meg, míg kicsit besűrűsödik. Ha szeretnéd, botmixerrel teljesen pépesítheted a gyümölcsöt.

Ezt is szeretjük