Tejszínes, fahéjas narancsleves - Krémes, fűszeres és elronthatatlan
A tejszínes, krémes narancsleves hidegen, melegen, sőt, desszertként tálalva is kitűnő.

Tejszínes, fahéjas narancsleves - Krémes, fűszeres és elronthatatlan
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Télen is készíthetsz zamatos gyümölcslevest, a narancs tökéletes alap hozzá. Ha fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával ízesíted, ellenállhatatlan lesz. A bor pikánssá teszi. Ha főzöd kicsit, elillan az alkoholtartalma. Tálaláskor pirított mandulát, habgaluskát, tejszínhabot is kínálhatsz hozzá.

Hozzávalók:

  • 4 db közepes narancs
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl édes fehérbor
  • 1 l narancslé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A narancslevet kis lángon kezdd melegíteni, tedd bele a kétféle cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd melegítsd forráspontig. Ekkor öntsd bele a bort, és pár percig főzd lassú tűzön. A narancsokat pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. A felkockázott gyümölcsöt tedd a levesbe, majd forrald fel ismét.
 

A pudingport dolgozd simára a tejszínnel. Folyamatosan kevergetve csorgasd bele a levesbe, majd várd meg, míg kicsit besűrűsödik. Ha szeretnéd, botmixerrel teljesen pépesítheted a gyümölcsöt.

Blog.hu ajánló