Tejszínes, fahéjas narancsleves - Krémes, fűszeres és elronthatatlan
A tejszínes, krémes narancsleves hidegen, melegen, sőt, desszertként tálalva is kitűnő.
Télen is készíthetsz zamatos gyümölcslevest, a narancs tökéletes alap hozzá. Ha fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával ízesíted, ellenállhatatlan lesz. A bor pikánssá teszi. Ha főzöd kicsit, elillan az alkoholtartalma. Tálaláskor pirított mandulát, habgaluskát, tejszínhabot is kínálhatsz hozzá.

Tejszínes narancsleves
Hozzávalók
- 4 db narancs közepes
- 2 dl habtejszín
- 2 dl fehérbor édes
- 1 l narancslé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál szegfűszeg őrölt
- 1 teáskanál fahéj őrölt
Elkészítés:
A narancslevet kis lángon kezdd melegíteni, tedd bele a kétféle cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd melegítsd forráspontig. Ekkor öntsd bele a bort, és pár percig főzd lassú tűzön. A narancsokat pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. A felkockázott gyümölcsöt tedd a levesbe, majd forrald fel ismét.
A pudingport dolgozd simára a tejszínnel. Folyamatosan kevergetve csorgasd bele a levesbe, majd várd meg, míg kicsit besűrűsödik. Ha szeretnéd, botmixerrel teljesen pépesítheted a gyümölcsöt.
