Selymes, tejszínes meggyleves: jól behűtve az igazi
Kánikulai napokon semmi sem esik jobban egy nagy tányér hűsítő, tejszínes meggylevesnél.
Nyáron annyiféle gyümölcslevest készíthetsz, amennyit csak megkívánsz: a meggy, az alma, a ribizli vagy épp az eper és a málna mind kiváló alapanyagok. A gyümölcsöt mindig a cukorral együtt tedd fel, de vigyázz, ne főzd túl, mert ízetlen lesz. Ha kicsit savanykásabban szeretnéd enni, kevés citromlevet is csepegtethetsz hozzá.
Tejszínes meggyleves receptje
Hozzávalók
- 60 dkg meggy
- 4 szem szegfűszeg
- 1.5 l víz
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 csipet só
- 0.5 citrom reszelt héja
- 0.5 fahéjrúd
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, magozd ki, és hideg vízben a cukorral együtt tedd fel főni. Törj hozzá egy darab fahéjat, dobj bele szegfűszeget és reszelt citromhéjat, majd ízesítsd egy csipet sóval. Ha már minden puha, a gyümölcs egyharmadát és a fahéjrudat vedd ki a fazékból, a többit pedig botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd.
Öntsd vissza a levest a lábosba, és tedd bele az egész meggyszemeket is. A tejszínt keverd el a liszttel, és kézi habverő segítségével ezzel a habarással sűrítsd a levest. Forrald össze, majd vedd le a tűzről. A fazekat állítsd hideg vízbe, és ha már szoba-hőmérsékletűre hűl, tedd a hűtőbe néhány órára. Teljesen hidegen tálald.
Kihagyhatatlan hűsítő finomság az eperkrémleves, amelyet akár desszertként is kínálhatsz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció