Selymes, tejszínes meggyleves: jól behűtve az igazi
Kánikulai napokon semmi sem esik jobban egy nagy tányér hűsítő, tejszínes meggylevesnél.

meggyleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron annyiféle gyümölcslevest készíthetsz, amennyit csak megkívánsz: a meggy, az alma, a ribizli vagy épp az eper és a málna mind kiváló alapanyagok. A gyümölcsöt mindig a cukorral együtt tedd fel, de vigyázz, ne főzd túl, mert ízetlen lesz. Ha kicsit savanykásabban szeretnéd enni, kevés citromlevet is csepegtethetsz hozzá.

Tejszínes meggyleves receptje

Hozzávalók:

  • 60 dkg meggy
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1.5 l víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 0.5 citrom reszelt héja
  • 0.5 fahéjrúd
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki, és hideg vízben a cukorral együtt tedd fel főni. Törj hozzá egy darab fahéjat, dobj bele szegfűszeget és reszelt citromhéjat, majd ízesítsd egy csipet sóval. Ha már minden puha, a gyümölcs egyharmadát és a fahéjrudat vedd ki a fazékból, a többit pedig botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd.
Öntsd vissza a levest a lábosba, és tedd bele az egész meggyszemeket is. A tejszínt keverd el a liszttel, és kézi habverő segítségével ezzel a habarással sűrítsd a levest. Forrald össze, majd vedd le a tűzről. A fazekat állítsd hideg vízbe, és ha már szoba-hőmérsékletűre hűl, tedd a hűtőbe néhány órára. Teljesen hidegen tálald.
Kihagyhatatlan hűsítő finomság az eperkrémleves, amelyet akár desszertként is kínálhatsz.

Ezt is szeretjük