Selymes, tejszínes meggyleves: jól behűtve az igazi
Kánikulai napokon semmi sem esik jobban egy nagy tányér hűsítő, tejszínes meggylevesnél.

meggyleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron annyiféle gyümölcslevest készíthetsz, amennyit csak megkívánsz: a meggy, az alma, a ribizli vagy épp az eper és a málna mind kiváló alapanyagok. A gyümölcsöt mindig a cukorral együtt tedd fel, de vigyázz, ne főzd túl, mert ízetlen lesz. Ha kicsit savanykásabban szeretnéd enni, kevés citromlevet is csepegtethetsz hozzá.

Tejszínes meggyleves receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg meggy
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1.5 l víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 0.5 citrom reszelt héja
  • 0.5 fahéjrúd
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki, és hideg vízben a cukorral együtt tedd fel főni. Törj hozzá egy darab fahéjat, dobj bele szegfűszeget és reszelt citromhéjat, majd ízesítsd egy csipet sóval. Ha már minden puha, a gyümölcs egyharmadát és a fahéjrudat vedd ki a fazékból, a többit pedig botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd.
Öntsd vissza a levest a lábosba, és tedd bele az egész meggyszemeket is. A tejszínt keverd el a liszttel, és kézi habverő segítségével ezzel a habarással sűrítsd a levest. Forrald össze, majd vedd le a tűzről. A fazekat állítsd hideg vízbe, és ha már szoba-hőmérsékletűre hűl, tedd a hűtőbe néhány órára. Teljesen hidegen tálald.
Kihagyhatatlan hűsítő finomság az eperkrémleves, amelyet akár desszertként is kínálhatsz.

Ezt is szeretjük