Tejszínes, málnás torta klasszikus piskótával: egyáltalán nem émelyítő
Ezt most kell elkészítened! A málna savanykás, friss, a piskóta pedig édes és szép magas.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Érdemes kihasználni azt a rövid időszakot, amíg friss az egészséges, zamatos málna. Ilyenkor rakj minél több gyümölcsöt a sütikbe is. Az alap ezúttal a klasszikus, hattojásos piskóta, ami szép magas és jó levegős lesz. Süsd tortaformában, még mutatósabb. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, a főzött krém helyett dobd fel tejszínnel a tésztát.
Tejszínes, málnás torta
Hozzávalók 16 szelethez:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 35 dkg málna
- 4 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatinfix
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. A fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, majd dolgozd hozzá a tojássárgás keveréket. Az átszitált lisztet részletekben forgasd a masszába. Ügyelj, hogy ne törd meg a habot.
Egyengesd a masszát kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor már szép magas és aranybarna, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd a formában kihűlni.
A krémhez a hideg tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a zselatinfixet, majd a cukrot, a vaníliát, és verd még tovább. A kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg az első lapot a tejszínnel. Rakj rá megmosott, lecsepegtetett málnát, és fedd be a piskótával, majd mehet a tetejére a maradék tejszín és a málna.
A málnás-mákos piskótában sem fogsz csalódni. A gyümölcs kellemesen savanykás ízt ad a tésztának.
Még több recept