Tejszínes, selymes kukoricakrémleves: konzervből villámgyorsan elkészül
Ez a könnyed, krémes kukoricakrémleves ideális akkor, ha gyorsan szeretnél valami finom vacsorát összedobni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyed, finom leves készülhet az édes kukoricaszemekből, főleg akkor, ha konzervet használsz hozzá, amit különösebben főzni sem kell. Ha teszel hozzá krumplit, sűrű lesz liszt hozzáadása nélkül is.

Tejszínes kukoricakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg konzervkukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 krumpli
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 1 kávéskanál currypor
  • bors
  • reszelt sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy kisebb lábosban olvaszd fel. A kukoricából tegyél félre két evőkanállal, a többit öntsd a vajra, és néhány percig párold. Közben a krumplit hámozd meg, és kockázd fel. A kukoricát öntsd fel fél liter vízzel, add hozzá a krumplit. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval és a curryporral, majd ha felforr, morzsold bele a leveskockát. Csendesen főzd addig, amíg a krumpli megpuhul.

Ekkor öntsd fel tejszínnel, forrald össze, és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Utána célszerű leszűrni, hogy a héjaktól megszabadulj, és igazán krémes levest kapj. Kanalazd bele a félretett kukoricaszemeket, tálaláskor pedig szórd meg minden adag tetejét reszelt sajttal.
Lepényeket is készíthetsz kukoricából.

Ezt is szeretjük