Tejszínes kókusztorta puha piskótából: így lesz magas a tészta
A tejszínes kókusztorta finom krémes, de egyáltalán nem émelyítő.

Tejszínes kókusztorta puha piskótából: így lesz magas a tészta
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A puha piskóta remek alapja a mennyei, tejszínes kókusztortának. Ezzel a kényeztető desszerttel ünnepi alkalmakkor, nagyobb összejöveteleken sem vallasz szégyent. A krém nagyon egyszerű, a piskóta készítésekor viszont van néhány szabály, amit be kell tartani. Sőt, néhány praktikát is bevethetsz. Ha lehet, jó hideg tojásokat használj. A szétválasztásuknál pedig ügyelj arra, hogy semmiképpen ne kerüljön sárgája a fehérjéhez. Ha nem akar habosodni, dobj hozzá egy csipet sót.

Tejszínes kókusztorta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 20 dkg kókuszreszelék vagy kókuszforgács
  • 6 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét kezdd verni gépi habverővel. Amikor már félig kemény, kanalanként add hozzá a cukrot, majd a vaníliát és a citrom reszelt héját. Verd tovább, ha jó kemény, egyesével tedd hozzá tojások sárgáját. Végül kanalazd hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és fakanállal óvatosan forgasd össze. A sima masszát egyengesd sütőpapírral bélelt tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20-25 perc alatt. Legalább 15 percig ne nyitogasd az ajtót, különben a tészta összeeshet. Amikor a széle kezd elválni az edénytől, biztosan elkészült. 
 

A krémhez a pudingport dolgozd simára a tejjel és a cukorral, majd kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. A tejszínt verd fel jó keményre a habfixálóval, és forgasd a pudinghoz. A kihűlt tortát vágd két vagy három részre, és kend meg a krémmel, majd vond be az oldalát és a tetejét is. Szórd meg jól kókusszal, és díszítsd kedved szerint. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted.

Ezt is szeretjük