Tejszínes karalábéleves fűszeres húsgombóccal - Nemcsak nagyon ízletes, laktató is
A krémlevesek kedvelői imádni fogják ezt a nem mindennapi fogást.

Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

Nyár, vidék – szeretem! (x)

beauty and style

A házi kence, ami egy éjszaka alatt rendbe teszi a száraz, fakó hajat »

Ez a nő olyasmit művel egy kis gyantával, amire nincsenek szavak »

12 apró trükk utazáshoz, amivel kétszer annyi holmi fér a bőröndbe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges, roppanós karalábéból csodás levest főzhetsz, amelyet a lágy húsgombóc még jobban feldob. Télen, megfázásos, influenzás időszakban különösen jólesik belőle egy nagy tányérral. Ha Kard Éva receptje szerint készíted, biztosan jó lesz a végeredmény.

Hozzávalók 4 személyre:

Leveshez

  • 1 nagy karalábé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • fél evőkanál vaj
  • őrölt fehér bors
  • 5 dl víz

Húsgombóchoz

  • 30 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • őrölt fehérbors
  • 1,5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg a karalábét, majd vágd kisebb kockákra. Pucold meg a vöröshagymát is, és aprítsd fel. A citrom héját távolítsd el úgy, hogy a fehér része ne maradjon rajta, majd facsard ki a levét. A kaprot is vágd apróra.

Egy edényben hevítsd fel a vajat és az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Öntsd hozzá a felkockázott karalábét is, és pirítsd pár percig, majd sózd, borsozd, és szórd meg ételízesítővel. Tedd hozzá a citromhéjat, a citromlevet, a kaprot, és alaposan dolgozd össze. Végül öntsd fel vízzel, és főzd körülbelül 20 percig. Amikor a karalábé már puha, szedd ki a citromhéjat, és keverd hozzá a főzőtejszínt. Ezt követően az egészet pépesítsd botmixerrel.

A húsgombóchoz a vöröshagymát pucold meg, a kakukkfüvet pedig csipkedd le a száráról, és aprítsd fel mindkettőt. Forgasd össze a darált hússal, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Gyúrd alaposan össze, és formázz a masszából diónyi gombócokat. Ezeket tedd óvatosan a felhevített olajba, és szép lassan süsd aranybarnára. Sütés közben érdemes többször átforgatni, hogy egyenletesen süljön. Tálaláskor merd a krémlevest a tányérba, és helyezz bele ízlés szerint a sült húsgombócból. Díszítésként szórd meg apróra vágott kaporral, és már kínálhatod is.
 

Ezt is szeretjük