Tejszínes karalábéleves fűszeres húsgombóccal - Nemcsak nagyon ízletes, laktató is

A krémlevesek kedvelői imádni fogják ezt a nem mindennapi fogást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges, roppanós karalábéból csodás levest főzhetsz, amelyet a lágy húsgombóc még jobban feldob. Télen, megfázásos, influenzás időszakban különösen jólesik belőle egy nagy tányérral. Ha Kard Éva receptje szerint készíted, biztosan jó lesz a végeredmény.

Tejszínes karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre

Leveshez

  • 1 nagy karalábé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • fél evőkanál vaj
  • őrölt fehér bors
  • 5 dl víz

Húsgombóchoz

  • 30 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • őrölt fehérbors
  • 1,5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg a karalábét, majd vágd kisebb kockákra. Pucold meg a vöröshagymát is, és aprítsd fel. A citrom héját távolítsd el úgy, hogy a fehér része ne maradjon rajta, majd facsard ki a levét. A kaprot is vágd apróra.

Egy edényben hevítsd fel a vajat és az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Öntsd hozzá a felkockázott karalábét is, és pirítsd pár percig, majd sózd, borsozd, és szórd meg ételízesítővel. Tedd hozzá a citromhéjat, a citromlevet, a kaprot, és alaposan dolgozd össze. Végül öntsd fel vízzel, és főzd körülbelül 20 percig. Amikor a karalábé már puha, szedd ki a citromhéjat, és keverd hozzá a főzőtejszínt. Ezt követően az egészet pépesítsd botmixerrel.

A húsgombóchoz a vöröshagymát pucold meg, a kakukkfüvet pedig csipkedd le a száráról, és aprítsd fel mindkettőt. Forgasd össze a darált hússal, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Gyúrd alaposan össze, és formázz a masszából diónyi gombócokat. Ezeket tedd óvatosan a felhevített olajba, és szép lassan süsd aranybarnára. Sütés közben érdemes többször átforgatni, hogy egyenletesen süljön. Tálaláskor merd a krémlevest a tányérba, és helyezz bele ízlés szerint a sült húsgombócból. Díszítésként szórd meg apróra vágott kaporral, és már kínálhatod is.
 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük