Tejszínes karalábéleves újkrumplival: hús nélkül is laktató
A karalábéból és az újkrumpliból tejszínnel isteni levest főzhetsz, ráadásul gyorsan elkészülsz vele.

tejszines-karalabeleves-ujkrumplival
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár már egész évben kapható friss karalábé, valahogy mégis tavasszal az igazi. Minél zsengébb, annál több benne a vitamin és az ásványi anyag. Ha újkrumplit is teszel bele, laktatóbb lesz, és liszt sem kell a sűrítéshez. Ízlés szerint hagyhatsz benne zöldségdarabokat.

Tejszínes karalábéleves újkrumplival

Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 3 db közepes újkrumpli
  • 1 dl tejszín
  • 1 db leveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A karalábékat és a krumplikat hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Az olajat öntsd egy lábosba, hevítsd fel, és dobd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni.

Rakd hozzá a karalábét és a krumplit is, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és morzsold hozzá a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig, majd amikor a zöldségek puhák, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze pár perc alatt, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
Az újkrumpli petrezselyemmel egyszerű, mégis remek köret. Főzni nem kell, párolva, sütve kiváló. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük