Tejszínes karalábéleves újkrumplival: hús nélkül is laktató
A karalábéból és az újkrumpliból tejszínnel isteni levest főzhetsz, ráadásul gyorsan elkészülsz vele.

tejszines-karalabeleves-ujkrumplival
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár már egész évben kapható friss karalábé, valahogy mégis tavasszal az igazi. Minél zsengébb, annál több benne a vitamin és az ásványi anyag. Ha újkrumplit is teszel bele, laktatóbb lesz, és liszt sem kell a sűrítéshez. Ízlés szerint hagyhatsz benne zöldségdarabokat.

Tejszínes karalábéleves újkrumplival

Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 3 db közepes újkrumpli
  • 1 dl tejszín
  • 1 db leveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A karalábékat és a krumplikat hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Az olajat öntsd egy lábosba, hevítsd fel, és dobd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni.

Rakd hozzá a karalábét és a krumplit is, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és morzsold hozzá a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig, majd amikor a zöldségek puhák, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze pár perc alatt, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
Az újkrumpli petrezselyemmel egyszerű, mégis remek köret. Főzni nem kell, párolva, sütve kiváló. 

Ezt is szeretjük