Villámgyors tejszínes karalábékrémleves: sűrű és mennyei
Hétvégére a húsleves helyett, hétköznap akár vacsorára is tökéletes választás a tejszínes karalábéleves, amit fél óra alatt összedobhatsz.

karalabekremleves-receptje
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

A ’80-as évek gyönyörű modellje 54 évesen is irtó dögös: ilyen szexi ruhában lépett a kifutóra »

Akár súlyos bőrbetegségeket is okozhatnak a hamis sminkek: így ismerhetőek fel a legkönnyebben »

A 2000-res évek kedvenc frizurája ma is divatos: a legszexibb tépett fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár nem tartozik a legfelkapottabb zöldségek közé, a karalábé igazi szuperélelmiszer. Még a citromnál is több C-vitamin van benne, de rostban és antioxidánsokban is nagyon gazdag. A kalóriatartalma viszont alacsony, így diétába is könnyen beilleszthető. Krémlevesnek kitűnő választás, a krumpli tartalmasabbá, finomabbá és sűrűbbé teszi. 

Tejszínes karalábékrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db karalábé
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 db krumpli
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét és a krumplit pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát is hámozd meg, és aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a hagymát pár perc alatt. Rakd hozzá a karalábét, a krumplit, és azokkal is süsd egy kicsit.
Öntsd fel a borral és fél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzz mindent puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, rottyantsd össze, és forrón tálald. 
Ha különlegességre vágysz, a boros fehérbablevest kóstold meg! Olyan sűrű és laktató, hogy főételként is megállja a helyét. 

Ezt is szeretjük