Villámgyors tejszínes karalábékrémleves: sűrű és mennyei
Hétvégére a húsleves helyett, hétköznap akár vacsorára is tökéletes választás a tejszínes karalábéleves, amit fél óra alatt összedobhatsz.

karalabekremleves-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár nem tartozik a legfelkapottabb zöldségek közé, a karalábé igazi szuperélelmiszer. Még a citromnál is több C-vitamin van benne, de rostban és antioxidánsokban is nagyon gazdag. A kalóriatartalma viszont alacsony, így diétába is könnyen beilleszthető. Krémlevesnek kitűnő választás, a krumpli tartalmasabbá, finomabbá és sűrűbbé teszi. 

Tejszínes karalábékrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db karalábé
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 db krumpli
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét és a krumplit pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát is hámozd meg, és aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a hagymát pár perc alatt. Rakd hozzá a karalábét, a krumplit, és azokkal is süsd egy kicsit.
Öntsd fel a borral és fél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzz mindent puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, rottyantsd össze, és forrón tálald. 
Ha különlegességre vágysz, a boros fehérbablevest kóstold meg! Olyan sűrű és laktató, hogy főételként is megállja a helyét. 

Ezt is szeretjük