Tejszínes, kakukkfüves gombakrémleves: melengető vacsora hűvös napokra
A fehérbortól még ízletesebbé válik a sűrű, selymes, kakukkfűvel megbolondított gombakrémleves.

kakukkfuves-gombakremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alig 20 perc, és illatos, zamatos gombakrémlevest varázsolhatsz az asztalra. A hozzávalókat egy erdei séta során saját magad is beszerezheted. Bátran öntsd hozzá a bort, mert főzés közben az alkoholtartalma elpárolog! Baconchipsszel vagy a krutonnal még tartalmasabbá teheted.

Tejszínes, kakukkfüves gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra, és mosd meg jó alaposan. Az olajat hevítsd fel, dobd rá az aprított vöröshagymát, kicsit később a zúzott fokhagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a gombát, pirítsd rövid ideig. Sózd, borsozd, rakd hozzá a kakukkfüvet, öntsd fel nyolc deci vízzel és a borral, majd morzsold bele a leveskockát. Főzd 15 percig, amikor a gomba puha, pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a liszttel elkevert tejszínt, és rottyantsd össze. 
A csirkebecsinált-levesből sem hiányozhat a gomba. Igazi nagyiféle, sűrű, laktató fogás, ami után elég egy könnyű második. 

Ezt is szeretjük