Tejszínes, sajtos szószban sült húsgolyók: ha van otthon egy doboz darált hús
A darált sertés- és marhahús keverékéből készült, szaftos húsgombócok tejszínes, ízes szószban sütve fenségesek.

sajtos-tejszines-husgolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsgombócok tejszínes szószban sütve tökéletesek gyors hétköznapi ebédre vagy vacsorára, de hétvégén és ünnepeken sem fogsz mellé a tartalmas egytálétellel. Talán a darált sertés- és marhahús kombinációjából lesz legfinomabb a végeredmény, de pulykából vagy csirkéből is készítheted. A szószt a gomba és a sajt izgalmasabbá teszi.

Tejszínes, sajtos húsgolyók

Hozzávalók:

A húsgombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • liszt a forgatáshoz

A szószhoz

  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg sajt
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 bögre húsleves
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a darált húst, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, a sót és a borsot. Dolgozd össze, majd a masszából készíts kisebb gombócokat. Forgasd meg mindegyiket kevés lisztben.

Egy lábosban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet. Kis lángon kevergesd egy percig, majd öntsd hozzá a húslevest, a sóval, borssal elkevert tejszínt, szórd hozzá a reszelt sajtot, és főzd öt percig. Amikor sűrű, húzd le a tűzről. A húsgombócokat rakd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, tedd hozzá a kevés olajon átfuttatott gombát is, és öntsd le a tejszínes szósszal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 25-30 percig. 
Próbáltad már a húsgolyókat mézes-fokhagymás szósszal? Ezért a változatért odaleszel.

Ezt is szeretjük