Ínycsiklandó tejszínes-gombás szelet - Omlós hús finom szószban
A tejszínes, sajtos szósz és a gomba igazán fejedelmivé varázsolja az egyszerű csirkét.

Ínycsiklandó tejszínes-gombás szelet - Omlós hús finom szószban
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A legdivatosabb átmeneti dzsekik és tavaszi kabátkák 15 ezer forint alatt: ezekre most tényleg szükség lesz »

Tisztítja, radírozza a bőrt, és tű nélkül juttatja be a hatóanyagokat: a hidroabráziós arctisztítás előnyei »

10 perc torna a tónusos felsőtestért: formálja a hátat és erősíti a karokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gomba- és csirkerajongók ezt az egyszerű és gyors ételt semmiképpen ne hagyják ki! Az intenzív ízű, krémes és laktató fogást pikk-pakk összedobod. Abban is biztos lehetsz, hogy a hús nem lesz száraz. Akár tésztával vagy rizzsel is tálalhatod.

Tejszínes-gombás szelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg csiperke
  • 5 dkg trappista
  • 3 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Kevés olajon süsd mindkét oldalát három-három percig, majd szedd ki, és rakd egy tányérra. Add a visszamaradt léhez az aprított hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a megpucolt, feldarabolt gombát, és pirítsd egy-két percig. Sózd, borsozd ízlés szerint, dobd hozzá a zúzott fokhagymát, majd tedd vissza az edénybe a hússzeleteket.

A tejszínt keverd simára a mustárral és a liszttel, majd öntsd a gombára. Rakd vissza az edénybe a hússzeleteket is, és forrald össze öt-hét perc alatt. Szórhatsz rá reszelt sajtot, úgy ízletesebb és sűrűbb lesz a szósz. Végül dobd hozzá az aprított petrezselymet.

Ezt is szeretjük