Tejszínes, darált húsos rakott tészta egybesütve: úgy az igazi, ha ropogósra pirul a teteje
A tejszínes, darált húsos rakott tészta egyszerű elven készül, mégis mindenkinek ízleni fog.
A ropogósra sült tészta az egyik legfinomabb vacsora, tejszínes darált hússal rétegezve pedig belül szaftos és igazán kiadós. Készítheted szárnyasból, sertésből vagy akár marhából is. Tehetsz hozzá zöldségeket is: ha konzervet használsz, azzal sem lesz munka.
Tejszínes, darált húsos rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 25 dkg penne
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg konzervzöldborsó
- 10 dkg konzervkukorica
- 5 dl főzőtejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. Közben a darált húst egy kevés olajon kezdd el pirítani. Szórd meg sóval és borssal, nyomd hozzá a fokhagymát, és ha már átsült, add hozzá a lecsepegtetett kukorica- és borsókonzervet. Öntsd fel a tejszín nagy részével, és forrald össze.
Egy tepsit kenj ki vajjal. Egyengess el rajta egy réteg tésztát, erre kanalazz a darált húsból, szórd meg reszelt sajttal, majd egy újabb réteg tészta, hús és sajt következik. Az utolsó adag tésztára már csak tejszínt önts, szórd meg a tetejét sajttal, és told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg a sajt és a tészta a tetején megpirul.
Még kiadósabb lesz a sült tésztád, ha kolbásszal és paradicsomszósszal kevered össze.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept