Tejszínes, csirkés tészta sok borsóval: húsmaradékból még gyorsabb

A csirkés tészta borsóval, ínycsiklandó szósszal friss, könnyű és kellemesen fűszeres. Szuper ötlet ebédre vagy vacsorára.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha unod a hagyományos tésztákat, vesd be ezt! Tele van csodás ízekkel, mégis nagyon egyszerű. Ha van maradék sült hús a hűtődben, csak süsd át egy kicsit. A tejszínes-csirkés tésztához jó választás a szélesmetélt, de akár spagettivel vagy makarónival is készítheted.

csirkes-borsos-teszta-recept

Tejszínes, csirkés tészta borsóval

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 bögre borsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma kisebb
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, csepegtesd le, és vágd kis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és dinszteld meg kevés olajon. Rakd hozzá a húst, majd pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mehet hozzá a borsó, majd öntsd fel a tejszínnel. Add hozzá a mustárt, és főzd öt-tíz percig, amíg a szósz kicsit besűrűsödik. Dobd hozzá a reszelt parmezánt is.
 

Közben főzd a tésztát éppen csak puhára bő, sós vízben, majd szűrd le és csepegtesd le. Forgasd össze a húsos, tejszínes keverékkel, és rendezd kevés vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Süsd össze 180 fokon 15 perc alatt.

csirkes-borsos-teszta

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük