Tejszínes, citromos panna cotta remegősen: mennyei édesség egyszerűen
Az olaszok csodás desszertje, a panna cotta még a pudingnál is lágyabb, selymesebb. Melegben jó citromosan igazi felüdülés.
A Piemontéből származó krémes desszert, a panna cotta citrommal társítva rendkívül csábító, egyszerre édes és fanyar. A könnyed desszert a zselatintól kellemesen rezgő lesz. Fontos, hogy magasabb zsírtartalmú tejszínt használj hozzá, attól jobb lesz az állaga, sőt az íze is.
Tejszínes, citromos panna cotta
Hozzávalók
- 4 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg por állagú zselatin
- 2 db citrom
Elkészítés:
A tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliát és a citrom reszelt héját. Kis lángon melegítsd forráspontig, majd öntsd hozzá az egyik citrom levét is. Ne ijedj meg, ha a citromlé kicsit összekapja!
Kézi habverővel kevergetve főzd pár percig, amíg teljesen sima lesz az állaga, és egy kicsit besűrűsödik. Húzd le a tűzről, szórd hozzá a porzselatint, és kevergesd addig, amíg feloldódik.
A krémet töltsd formákba, majd hagyd kihűlni. Tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára, hogy teljesen megdermedjen. A maradék citromot karikázd fel, és tálalás előtt rakd a panna cottára.
A citromos kevert süti is jó öltet bármilyen alkalomra, a máz különösen csábítóva teszi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept