Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves
Ha fogyózol is megeheted
A tejszínes brokkolikrémleves elronthatatlan, ronda őszi időben igazi test- és lélekmelegítő.

Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

Még a retró fürdőruha is észbontóan dögös rajta: a plus size modell felkészült a nyárra »

Szupernőies nyári szoknyák, testalkat szerint: széles csípőre és rövid lábakra is van jó fazon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű brokkolikrémlevest a tejszín és a sajt igazán ínycsiklandóvá teszi. Ebből az is szívesen kanalazgat, aki nem rajong különösebben a brokkoliért. Levesbetétnek pirított kenyérkockát adj hozzá. Ez a recept alak- és pénztárcabarát.

Tejszínes brokkolikrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg brokkoli
  • 10 dkg sajt
  • 2 szál sárgarépa
  • 1,6 dl főzőtejszín
  • 1 lilahagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dkg vaj
  • csipet só
  • késhegynyi őrölt bors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, és szedd rózsáira. A répát hámozd meg, karikázd fel vékonyan, a lilahagymát pucold meg és kockázd apróra. A vajat olvaszd fel, majd pirítsd rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a répát, a brokkolit, és öntsd fel annyi vízzel vagy húslével, amennyi ellepi. Morzsold bele a húsleveskockát is, és főzd körülbelül 15 percig.

Amikor megpuhulnak a zöldségek, öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd borssal, szerecsendióval, sóval, és turmixold össze. Szükség esetén hígíthatod még kevés vízzel. Tedd vissza a tűzhelyre, és ismét forrald fel, majd reszeld bele a sajtot. Ha elolvad, le is veheted a tűzről.
 

Ezt is szeretjük