Tejszínes, bazsalikomos cukkinikrémleves: újkrumplival még laktatóbb
Ha az idény két kedvence, a cukkini és az újkrumpli együtt kerül bele a krémlevesbe, akkor az csak jó lehet.
A krémleveseket nyáron is szeretjük, és szezonális alapanyagokból is jobbnál jobb változatokat főzhetsz. Hogy ne mindig ugyanúgy készítsd, érdemes a zöldségeket kombinálni egy kicsit. A magas vitamin- és alacsony kalóriatartalmú cukkini mellé az újkrumpli remek választás, így még külön rántani vagy habarni sem kell.
Tejszínes, bazsalikomos cukkinikrémleves
Hozzávalók
- 1 db cukkini nagyobb
- 3 db újkrumpli közepes
- 7 dl húsleves
- 5 dkg parmezán sajt
- 1.5 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 ág bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Mosd meg a cukkinit és az újkrumplit, majd kockázd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Rakd hozzá a zöldségeket, kevergetve süsd egy kicsit, majd sózd, borsozd, ízesítsd bazsalikommal. A fokhagymát tisztítsd meg, és összezúzva add a zöldségekhez. Öntsd fel a húslevessel, és közepes lángon főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt.
Húzd le a tűzről, turmixold össze, és csorgasd hozzá a főzőtejszínt. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Rottyantsd össze pár perc alatt, közben tedd hozzá a reszelt parmezánt, majd rögtön tálalhatod is.
A cukkinit nagyon változatosan elkészítheted, hasábra vágva, parmezánnal megszórva köretnek is kitűnő.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció