Tejfölös krumplifőzelék 30 perc alatt
Így lesz tökéletes a habarás
A tejfölös krumplifőzeléket akkor sem tudod elrontani, ha soha nem volt a kezedben fakanál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejfölös krumplifőzeléknél nem sok vacsora vagy ebéd készül el gyorsabban, ráadásul ez bármelyik évszakban jó választás. Kínálhatsz hozzá virslit, sült kolbászt, fasírtot vagy pörköltet.

Tejfölös krumplifőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 paprika
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és egy lábasban, olajon dinszteld meg. Majd keverd hozzá a meghámozott, kockára vagy karikára vágott krumplit, és két-három percig folyamatosan kevergetve pirítsd. Ezt követően szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózd meg, rakd bele a babérlevelet, és mehet hozzá a szeletekre vágott paprika is. Tégy a lábasra egy fedőt, és mérsékelt lángon főzd.

Közben készítsd el a habarást. A tejföllel keverd csomómentesre a lisztet. A legjobb, ha kézi habverőt használsz, majd adj hozzá két-három evőkanál levet a főzelékből. Ha a krumpli puha, öntsd hozzá a habarást, és folyamatosan kevergesd, különben csomós lesz a főzelék. Hagyd még néhány percig főni. Ha szereted, egy kis ecetet is tehetsz hozzá, és kedvenc feltéteddel tálald.

Ezt is szeretjük