Tejfölös, sajtos szószban sült csirke póréhagymával sütve
A tejfölös-sajtos csirkét egy edényben megsütheted, és akár hétköznap vacsorára is elkészítheted.

tejfolos-sajtos-csirkecomb
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Te is odavagy a tejfölös-sajtos húsokért? Akkor ez az ízes, szaftos csirke kihagyhatatlan. Combból, mellből is kerülhet a tepsibe. Legfinomabb akkor lesz, ha elkészítés előtt a húst hagyod néhány órát pácolódni a hűtőben. Póréhagymával pedig még izgalmasabbá teheted, finom édeskésre sül. 

Tejfölös, sajtos szószban sült csirke

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 db csirkemell
  • 10 dkg parmezán
  • 1 szál pórhagyma
  • 3.5 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a sóval, borssal, pirospaprikával és egy gerezd átnyomott fokhagymával. Kend be vele a megtisztított csirkecombokat, melleket, és a hűtőben pihentesd egy-két órát.
A tejfölt öntsd egy tálba, keverj hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót. 

Rendezd a húsokat egy zsiradékkal kikent, tűzálló tálba, rakd melléjük a feldarabolt póréhagymát, öntsd nyakon a tejfölös szósszal, szórd meg reszelt sajttal, kakukkfűvel, és alufóliával lefedve süsd 40 percig. Amikor a szósz kissé besűrűsödik, a hús pedig puhává válik, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.
A csirkemell sajtos-spenótos szószban sütve is fenséges ebéd lehet, ráadásul biztosan nem szárad ki a hús. 

Ezt is szeretjük