Tejfölös, sajtos szószban sült csirke póréhagymával sütve
A tejfölös-sajtos csirkét egy edényben megsütheted, és akár hétköznap vacsorára is elkészítheted.

tejfolos-sajtos-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Te is odavagy a tejfölös-sajtos húsokért? Akkor ez az ízes, szaftos csirke kihagyhatatlan. Combból, mellből is kerülhet a tepsibe. Legfinomabb akkor lesz, ha elkészítés előtt a húst hagyod néhány órát pácolódni a hűtőben. Póréhagymával pedig még izgalmasabbá teheted, finom édeskésre sül. 

Tejfölös, sajtos szószban sült csirke

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 db csirkemell
  • 10 dkg parmezán
  • 1 szál pórhagyma
  • 3.5 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a sóval, borssal, pirospaprikával és egy gerezd átnyomott fokhagymával. Kend be vele a megtisztított csirkecombokat, melleket, és a hűtőben pihentesd egy-két órát.
A tejfölt öntsd egy tálba, keverj hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót. 

Rendezd a húsokat egy zsiradékkal kikent, tűzálló tálba, rakd melléjük a feldarabolt póréhagymát, öntsd nyakon a tejfölös szósszal, szórd meg reszelt sajttal, kakukkfűvel, és alufóliával lefedve süsd 40 percig. Amikor a szósz kissé besűrűsödik, a hús pedig puhává válik, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.
A csirkemell sajtos-spenótos szószban sütve is fenséges ebéd lehet, ráadásul biztosan nem szárad ki a hús. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük