Isteni, szaftos, tejfölös-sajtos csirke: csak pakolj mindent a tepsibe
Ha szempont, hogy ne kelljen sokáig pepecselni a főétellel, a tejfölös-sajtos csirke receptje kapóra jön.
![Tejfölös-sajtos csirke recept](https://kep.index.hu/1/0/1880/18804/188042/18804261_4ec71e17a18bb4d25437f678082844ce_wm.jpg)
Az ünnepek után inkább pihennél, mint egész délelőtt főzőcskéznél? Akkor hozd össze gyorsan a tejfölös-sajtos csirkemellet! Ízletes, kiadós, és a munka nagy része a sütőre hárul. A krumplipüré remekül illik hozzá.
Tejfölös-sajtos csirke recept
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, vágd vékony szeletekre, majd sózd be. A tejfölt keverd össze a borssal, a rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. Kenj ki kevés zsirdékkal egy tűzálló tálat, rakj le egy sor csirkemellet, és önts rá tejfölt. Mehet rá a második réteg hús, majd borítsd a tetejére a megmaradt tejfölt, és szórd meg reszelt sajttal.
Fedd le a tálat alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen belemegy egy hegyes kés. Ha a teteje nem pirul meg, szedd le a fóliát, és süsd még kicsit. Ha kész, vedd ki a sütőből, pihentesd 10 percig, és utána tálald.
![](http://kep.index.hu/1/0/1880/18804/188042/18804273_967edcedcfc3f30c39aaed97a7c6d54c_wm.jpg)
Még több recept