Isteni, szaftos, tejfölös-sajtos csirke: csak pakolj mindent a tepsibe
Ha szempont, hogy ne kelljen sokáig pepecselni a főétellel, a tejfölös-sajtos csirke receptje kapóra jön.

Isteni, szaftos, tejfölös-sajtos csirke: csak pakolj mindent a tepsibe
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Nőies szettek esős nyári napokra: jobb kedvre derítenek, ha rossz az idő »

Ettől a tornától teljesen átváltozik a tested: alakformálás otthon »

Ne a hajadhoz, a bőröd színéhez válassz vörös rúzst: megmutatjuk, melyik illik hozzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ünnepek után inkább pihennél, mint egész délelőtt főzőcskéznél? Akkor hozd össze gyorsan a tejfölös-sajtos csirkemellet! Ízletes, kiadós, és a munka nagy része a sütőre hárul. A krumplipüré remekül illik hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, vágd vékony szeletekre, majd sózd be. A tejfölt keverd össze a borssal, a rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. Kenj ki kevés zsirdékkal egy tűzálló tálat, rakj le egy sor csirkemellet, és önts rá tejfölt. Mehet rá a második réteg hús, majd borítsd a tetejére a megmaradt tejfölt, és szórd meg reszelt sajttal.
 

Fedd le a tálat alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen belemegy egy hegyes kés. Ha a teteje nem pirul meg, szedd le a fóliát, és süsd még kicsit. Ha kész, vedd ki a sütőből, pihentesd 10 percig, és utána tálald.

Ezt is szeretjük