Puha tejfölös piskóta gyümölccsel megszórva: 30 perc, és kész
A tejfölös piskóta mirelit gyümölcsökkel is nagyon finom.

Ha a sok csokis, krémes süti után ennél már valamilyen gyümölcsös édességet, válaszd a tejfölös piskótát. Vedd elő hozzá a fagyasztóból a nyáron és ősszel eltett finomságokat, vagy használj befőttet! Tökéletes a tésztához a meggy, a barack, a cseresznye vagy az áfonya. Ez a piskóta kicsit másként készül, mint a hagyományos, kevesebb tojás kell hozzá. A tejföltől viszont finom puha lesz a tészta.
Tejfölös, gyümölcsös piskóta
Hozzávalók 20 szelethez
- 35 dkg gyümölcs
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Az egész tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Kanalazd hozzá a tejfölt, és ízesítsd reszelt citromhéjjal és vaníliával. Forgasd hozzá több részletben a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a tésztát.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd a tetejére a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 20-25 percig. Végezz tűpróbát, mielőtt kivennéd a sütőből. Szúrj a tészta közepébe egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább! Tálalás előtt szórd meg porcukorral.


Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept