Puha tejfölös piskóta gyümölccsel megszórva: 30 perc, és kész

A tejfölös piskóta mirelit gyümölcsökkel is nagyon finom.

Tejfölös piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a sok csokis, krémes süti után ennél már valamilyen gyümölcsös édességet, válaszd a tejfölös piskótát. Vedd elő hozzá a fagyasztóból a nyáron és ősszel eltett finomságokat, vagy használj befőttet! Tökéletes a tésztához a meggy, a barack, a cseresznye vagy az áfonya. Ez a piskóta kicsit másként készül, mint a hagyományos, kevesebb tojás kell hozzá. A tejföltől viszont finom puha lesz a tészta.

Tejfölös, gyümölcsös piskóta

Hozzávalók 20 szelethez

  • 35 dkg gyümölcs
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Az egész tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Kanalazd hozzá a tejfölt, és ízesítsd reszelt citromhéjjal és vaníliával. Forgasd hozzá több részletben a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a tésztát.
 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd a tetejére a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 20-25 percig. Végezz tűpróbát, mielőtt kivennéd a sütőből. Szúrj a tészta közepébe egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább! Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük