Pillekönnyű, tejfölös, citromos süti: egyszerű, mégis isteni kevert tészta
A tejfölös, citromos süti csupa egyszerű hozzávalóból készül, nem tömény, nincs benne krém, mégis szeretni fogod.

tejfolos-citromos-suti
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Szupernőies nyári szoknyák, testalkat szerint: széles csípőre és rövid lábakra is van jó fazon »

Ínycsiklandó fehérjeturmix, amitől egész nap pörög az anyagcsere »

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zamatos, illatos tejfölös-citromos süti igazán üdítő desszert, a kevert tészták egyik legjobbja. Alig van vele munka, így sietős napokon is össze tudod dobni. A tejfölnek köszönhetően nagyon puha lesz a tészta. Ha szoba-hőmérsékletűek a hozzávalók, könnyebben dolgozol velük, és nem lesz csomós a massza. 

Tejfölös-citromos kevert süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg tejföl
  • 16 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat rakd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és gépi habverővel keverd habosra. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, majd add hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába. Ekkor már spatulával vagy fakanállal dolgozz, nehogy megtörjön a tészta. 

Egyengesd a sima masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd még egy kicsit. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy akár öntetet is készíthetsz rá. 

A citromos-mákos kevert süti hasonlóan finom, és muffinformában is megsütheted.  

Ezt is szeretjük