Pillekönnyű, tejfölös, citromos süti: egyszerű, mégis isteni kevert tészta

A tejfölös, citromos süti csupa egyszerű hozzávalóból készül, nem tömény, nincs benne krém, mégis szeretni fogod.

tejfolos-citromos-suti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zamatos, illatos tejfölös-citromos süti igazán üdítő desszert, a kevert tészták egyik legjobbja. Alig van vele munka, így sietős napokon is össze tudod dobni. A tejfölnek köszönhetően nagyon puha lesz a tészta. Ha szoba-hőmérsékletűek a hozzávalók, könnyebben dolgozol velük, és nem lesz csomós a massza. 

Tejfölös-citromos kevert süti

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg tejföl
  • 16 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat rakd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és gépi habverővel keverd habosra. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, majd add hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába. Ekkor már spatulával vagy fakanállal dolgozz, nehogy megtörjön a tészta. 

Egyengesd a sima masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd még egy kicsit. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy akár öntetet is készíthetsz rá. 

A citromos-mákos kevert süti hasonlóan finom, és muffinformában is megsütheted.  

Ezt is szeretjük